zaterdag 10 september

Vogelbeurs
09:00, Leerdam, Vogelvriend. Vogelvereniging De Vogelvriend te Leerdam organiseert op zaterdag 10 september van 09.00 tot 12.00 uur weer haar maandelijkse vogelbeurs in verenigingsgebouw De Vogelvriend aan de P.M. van Gentstraat 23 in Leerdam. Op deze vogelbeurs zal een aantal vogelhandelaren aanwezig zijn. Er is nog plaats voor vogelliefhebbers die vogels te koop willen aanbieden. Tevens is er een stand waar men vogelbenodigdheden kan kopen. Voor eventuele inlichtingen omtrent het lidmaatschap of het kweken van vogels kan men terecht bij één der bestuursleden die op de beurs aanwezig zijn. Voor meer informatie: www.devogelvriendl16.nl.

Open Atelier Leerdam
10:00-16:00 Leerdam, diverse locaties. Diverse kunstenaars uit Leerdam en omgeving openen op zaterdag 10 en zondag 11 september hun atelier voor gasten. Op www.openatlierleerdam.nl is te zien wie er mee doet en wanneer de ateliers geopend zijn. Aanmelden voor deelname is ook nog mogelijk bij openatelierleerdam@gmail.com.

Huiting Herfstfair
10:00, Vianen, Huiting. Bij tuincentrum Huiting aan de Lexmondsestraatweg 2 in Vianen wordt op zaterdag 10 september van 10.00 tot 16.00 uur de Huiting Herfstfair gehouden. Het sfeervolle tuincentrum is gezellig ingericht met pagodetenten en kramen tussen de warmgekleurde nazomerbloeiers. Brocante, kunstenaars, zilversmeden, demonstraties, verkoop, wijnen, streekproducten en meer zal er zijn. Er is gratis koffie/thee en lekkers, live muziek met een harpiste en een springkussen voor de kinderen.

Farmfair
10:00-16:00, Giessenburg, A.M.A. van Langeraadweg 9.Fair op boerenerf, met ruim 40 deelnemers. Met brocante, vintage, handmade, bloemdecoratie, streekproducten, food en nog veel meer. Toegang en parkeren gratis.

dinsdag 13 september

Mediteren aan de Linge
19:30, Enspijk, Polderdijk 2b.Stil zitten en kijken naar het stromende water is iets wat mensen al tienduizenden jaren doen. Het is in ieder geval zalig. Kom je lekker een avondje met ons meestromen? Je hoeft geen ervaring met meditatie te hebben, er wordt uitleg gegeven. We doen twee keer zitmeditatie van 25 minuten en tussendoor loopmeditatie op de manier die in de Zen gebruikelijk is. En we praten even na met een kopje thee. Op basis van donatie.Iedere dinsdagavond vanaf 19:30 uur. www.LotusOpDeLinge.nl/zen/zitten-aan-de-linge. Info: 06-22118085/info@LotusOpdeLinge.nl.

Informatieavond over familie- en erfrecht
19:30-21:00, Vianen, Uitvaarthuis Vianen, Sparrendreef 8.Een overlijden brengt veel teweeg. Er moeten veel beslissingen genomen worden in een moeilijke periode. Veel zaken kunnen vooraf worden geregeld, bijvoorbeeld een testament opstellen. Tijdens het gesprek met één van de notarissen of kandidaat-notarissen komen uw wensen, de fiscale consequenties van uw wensen en de mogelijkheden voor juridische vastlegging daarvan uitgebreid aan de orde. Wat betreft de uitvaartwensen, ook deze kunnen vooraf worden besproken zodat na het overlijden er meer tijd en ruimte is om afscheid te nemen van uw dierbare. Meer informatie en/of aanmelden: www.mhuitvaartverzorging.nl.

woensdag 14 september

Open eettafel
12:00-14:00, Hagestein, Kerkelijk Centrum.In het Kerkelijk Centrum aan de Dorpsstraat 21 in Hagestein wordt weer de open eettafel van Hagestein Hoef en Haag gehouden. Opgeven kan bij Nel de Leeuw via 0347-376636 of Bep van der Lee via 06-30130815.

vrijdag 16 september

Film House of Gucci bij Stadspodium GO
20:30, Leerdam, Stadspodium GO. Bij Stadspodium GO in Leerdam wordt op vrijdag 16 september vanaf 20.30 uur de film House of Gucci vertoond. De film gaat over Patrizia Reggiani, een vrouw van bescheiden afkomst. Zij trouwt met de Italiaanse zakenman Maurizio Gucci, die aan het hoofd staat van het gelijknamige modehuis. Haar ambitie veroorzaakt een roekeloze spiraal van verraad, wraak en uiteindelijk moord. Tickets zijn 9 euro en verkrijgbaar via www.go-leerdam.nl.

zaterdag 17 september

Aurora organiseert Stadspark Concert in Leerdam
19:00, Leerdam, Stadspark. Op 17 september organiseert Stedelijke Harmonie Aurora, onder leiding van Hans van Leeuwen, het Stadspark Concert in Leerdam. Luisteren naar live muziek, uitzicht op zonsondergang en genieten van een hapje en een drankje. Dat zijn de ingrediënten van het gezellige en sfeervolle Stadspark Concert op 17 september. Onder leiding van Hans van Leeuwen zal Aurora de sterren van de hemel spelen. Het wordt een bijzondere avond met een diversiteit aan muziek: sfeervolle, bekende nummers worden afgewisseld met film- en zomerse muziek.Na het concert van Aurora zal er een optreden plaatsvinden van Tiga Ketawa ofwel 3Smiles. Dit muzikale trio uit Leerdam zal de avond verder omlijsten.