• Justin de Bruin, Kevin Linders en Sandro Blom.
• Justin de Bruin, Kevin Linders en Sandro Blom. Foto: Mimi van Rossem

Soufiane Touzani bij openingsfeest

leerdam • Zaterdag 17 september wordt de officiële opening van het nieuwe sportcomplex aan de Keramieklaan 2 in Leerdam gevierd.

Er staan allerlei sportieve activiteiten op het programma, maar de komst van Freestyle voetballer Souiane Touzani is toch wel het hoogtepunt van de dag. Hij zal tussen 15.15 tot 16.15 bij Leerdam Sport aanwezig zijn.

Zeer bekend
Touzani is onder jongeren zeer bekend. De vlogger, die zelfs met de zeer beroemde voetballer Ronaldinho een balletje heeft getrapt, heeft wereldwijd ruim 1miljoen volgers op de sociale media.

Naast Freestyle voetballer zet Touzani zich in als ambassadeur van de Johan Cruijff Foundation en als ambassadeur van de organisatie Rotterdam Sportstad. Beide foundations zetten zich in om sport en spel te stimuleren bij kinderen op de Johan Cruijff Courts. Ook is Touzani geregeld te zien bij RTL 7.

Officiële opening
De vele sporters en gebruikers zijn erg blij dat zij vanaf nu op dit mooie sportcomplex, dat aan de rand van de wijk Broekgraaf is gerealiseerd, gevoetbald kan worden. Maar voordat het zover is moet het sportcomplex eerst nog officieel worden geopend. Vrijdagavond 16 september is het officiële gedeelte voor genodigden, maar zaterdag 17 september barst het feest echt los.

Maandenlang zijn de jeugdleden Justin de Bruin, Sandro Blom en Kevin Linders druk in de weer geweest met de organisatie van deze dag. Zij kregen van het bestuur de vrije hand, maar het moest wel een feest worden voor jong en oud en voor leden en niet leden. Het drietal benadrukt: “Iedereen uit Leerdam en regio is welkom.” Het is de drie gelukt om een mooi feest te regelen waarbij het sportief ontmoeten voorop staat. Justin, Sandro en Kevin vertellen dat zij er maandenlang aan hebben gewerkt om dit feest te organiseren. “Maar we vonden het heel leuk om te doen en we hebben er veel van geleerd hoor”, merkt Sandro op.
Justin vult aan: “Je ziet altijd wel wat er op de voorgrond gebeurt, maar niet wat er allemaal achter de schermen gebeurt. Wij hebben dit gedaan naast onze schoolopleiding en het was soms echt wel passen en meten om dit openingsfeest goed te regelen.”

Veel werk
Kevin: “Het was echt veel werk hoor!” Naast het organiseren van dit openingsfeest heeft het drietal ook nog meegeholpen met de sloop van het oude - en het inrichten van het nieuwe onderkomen. Ze vonden het alle drie een heel emotioneel moment toen het oude toegangshek, waarin het logo van Leerdam Sport zat, weggehaald werd.

“Sommige ouderen hebben echt een traantje gelaten hoor. Maar we hebben er een mooie toekomstbestendig sportcomplex voor terug gekregen met een mooie kantine waar het biertje nog net zo lekker smaakt”, merkte het drietal op. Dat het gelukt is om een mooi sportief feest te organiseren blijkt uit wat er deze openingsdag allemaal op het programma staat.

Feestprogramma
Tussen 11.30 en 15.00 uur worden voor kinderen van 4 tot 15 jaar voetbalclinics gegeven. Inschrijven hiervoor is, vanwege de voetbalshirtjes die beschikbaar worden gesteld, wel nodig. Dit kan via de Leerdam Sport website. Verder kan er bubblevoetbal worden gespeeld, de kinderen kunnen zich laten schminken of zich uitleven op een springkussen en natuurlijk worden ze, zoals bij een feest hoort, verwend met allerlei lekkernijen, zoals poffertjes en popcorn. Voor de ouders worden er rondleidingen door het nieuwe sportcomplex gegeven. De middag wordt rond 16.30 uur afgesloten met een voetbalwedstrijd tussen een mixelftal van de huidige seniorenteams en het Leerdam Sport Elite Team waar bekende Leerdam Sport voetballers zoals Pim van Dam, Willem Jacobs of Robert Usmany in mee spelen. Om 19.00 uur begint de muzikale feestavond met optredens van de DJ's Jan Millenaar, Ron Stutz, Oakmadness en Bram Boterham. Iedereen is welkom en de toegang is gratis.

Mimi van Rossem