Ameide en Arkel in evenwicht

ameide • Op een tropisch Meihoven kreeg het bekertreffen tussen competitiegenoten Ameide en Arkel geen winnaar. Het scorebord bleef steken op 1-1.

“Over de gehele wedstrijd bekeken, een terechte uitslag”, vond Ameide-aanvoerder Bas de Kruijk. “Wij kregen meer en de betere kansen, maar Arkel was voetballend wel beter.”

Arkel-oefenmeester Leon Elands bevestigde de mening van De Kruijk. “Door een goal van Corné van Horik kwamen we in de eerste helft verdiend op voorsprong. Na rust miste Corné een strafschop en dus voor ons de ideale mogelijkheid om op 0-2 te komen. Maar de uitslag vind ik niet belangrijk, we hebben weer speelminuten gemaakt onder zware omstandigheden. Ik blijf kritisch, maar ik zie weer groei in het elftal.”

Groei
Die groei zat er bij Ameide al eventjes in. “Onze voorbereiding was prima in de wedstrijden tegen Herovina, Woudrichem en een mix van Nieuw-Lekkerland 1 en 2. Vandaag hebben we ook goed gespeeld. Wel fijn dat Roel de Kruijk uiteindelijk de gelijkmaker scoorde”, besloot neef Bas.