• Dennis Bouwman.
• Dennis Bouwman. Foto: Nico Van Ganzewinkel

'Het vertrek van onze sterkhouders hoeft niet negatief te zijn'

vianen • Tot grote ergernis van Brederodes werd de club door de KNVB ingedeeld in de West in plaats van in Zuid. Geen wedstrijden tegen HSSC'61 en SC Everstein dus voor de geel-groenen, maar veelal duels tegen ploegen uit de regio Utrecht. 

"Balen", zegt Dennis Bouwman, verdediger van de ploeg uit Vianen. "De wedstrijd tussen HSSC en Everstein is al sinds jaar en dag een beladen wedstrijd natuurlijk, maar de wedstrijden tegen deze ploegen zijn ook voor ons échte derby's geworden. Bovendien is het voor de clubkas een fikse aderlating. De Utrechtse ploegen nemen aanzienlijk minder supporters mee. Jammer dus, maar het is niet anders. Wij mogen ons denk ik opmaken voor aan competitie die kwalitatief wat sterker is, ook een mooie uitdaging."

Een uitdaging die pittig wordt, aangezien Brederodes met Jamal Ouassif (LRC Leerdam), Dylan Warmenhoven (SV Houten) en Mike de Groot (lager elftal) drie sterkhouders verloor. "Toch hoeft dit niet per se negatief uit te pakken", volgens Bouwman. "Die jongens waren heel belangrijk voor ons, omdat ze individueel iets extra's brachten. Nu worden we gedwongen om meer en beter als team te fungeren. Iets wat volgens mij goed gaat als ik naar de voorbereiding kijk tot nu toe. De sfeer is uitstekend en iedereen is bereid om hard voor elkaar te werken."

"Mike de Groot was één mijn ogen één van de betere spitsen in de derde klasse. Zonder hem zullen we onze speelstijl wat aan moeten passen en waarschijnlijk meer moeten inzakken en gaan toeslaan vanuit de omschakeling. Met Clancy Lucker en Tim Wakkermans hebben we twee talenten voorin die vorig jaar in de tweede seizoenshelft ook belangrijk zijn geweest. Met het talent Tim Diks en de teruggekeerde Marcel Peters (was gestopt) hebben we volgens mij voldoende kwaliteit om het vertrek van Dylan op te vangen."

Voor Bouwman zelf, die het afgelopen seizoen werd uitgeroepen tot speler van het jaar, breekt er ook een nieuwe periode aan. Na het vertrek van Dylan Warmenhoven draagt hij namelijk de aanvoerdersband. Eén van mijn taken is dus om er inderdaad voor te zorgen dat we een hecht team zijn en blijven. Als dat lukt denk ik dat het moet lukken om weg te blijven bij de onderste plekken en hoop ik stiekem dat we in ieder geval stabiel in de middenmoot blijven met misschien nog een uitschieter tijdens een periode."

Gertjan den Ouden