• Raymond Sponselee is de nieuwe trainer van Leerdam Sport '55.
• Raymond Sponselee is de nieuwe trainer van Leerdam Sport '55. Foto: Nico Van Ganzewinkel

Veel derby's in vierde klasse E

regio • Asperen, Lekvogels en Leerdam Sport'55 mogen zich opmaken voor een competitie boordenvol met derby's. De ploegen uit Dordrecht zijn ergens anders ingedeeld en Beesd en Rhelico werden toegevoegd. Met verder vertrouwde tegenstanders als ASH, Herovina, Noordeloos en SVS'65 rijzen de benzinekosten dit jaar in ieder geval niet de pan uit.  

Asperen begon haar bekercampagne afgelopen zaterdag met een 3-1 overwinning op NOAD'32. Het bevestigde het goede gevoel wat Asperen-trainer Jeffrey Kleijn al had. "Met de komst van Leerdam Sport-spelers Youssef Boudou, Jeffrey van Bruchem en Ray Kant zijn we er in de breedte op vooruit gegaan. Het zijn jongens die ons kunnen helpen, dus daar ben ik heel blij mee. Verder is de selectie intact gebleven. Ruben Boet zou naar Heukelum gaan, maar die is nu toch weer bij ons aangesloten. Ook daar ben ik gelukkig mee, want ik baalde van zijn vertrek."

Kleijn wil niet direct te hoog van de toren blazen, maar vindt wel dat zijn ploeg in staat moet zijn om mee te doen om de bovenste plekken. "Wat ik tot nu toe heb gezien, bevalt me heel goed. Vorig seizoen was het missen van kansen een probleem. Iets wat beter moet als we daadwerkelijk om de titel willen strijden. Tegen ploegen als Beesd en Rhelico wordt er dit jaar ook een ander type voetbal van ons gevraagd. De ploegen uit Dordrecht willen meer voetballen. Dit zijn teams die de mouwen opstropen. Het is aan ons om daar goed mee om te gaan."

Wisselvallig Lekvogels
Competitiegenoot Lekvogels kende een wisselvallig vorig seizoen, waarin men eigenlijk iets meer had verwacht dan een tiende plek. "Wat dat betreft vind ik dat we meer van onszelf mogen verwachten dit jaar", zegt middenvelder Stijn van Reeuwijk. "We hebben er vorig seizoen niet alles uitgehaald. Onze JO-19 speelt hoofdklasse en er komen een aantal jongens van dat team over. Wij hebben geen bomen van kerels binnen ons team en moeten het hebben van ons voetballend vermogen."

"Bij vlagen hebben we dat ook laten zien vorig jaar, maar dat moet er nu nog beter uit gaan komen. Als dat ons lukt dan vind ik eigenlijk dat we genoeg kwaliteit hebben om aansluiting te vinden bij de top-5. We hebben een grote selectie en ook in het tweede elftal zitten jongens die goed genoeg zijn om in het eerste mee te kunnen. Iedereen zal dus moeten vechten voor zijn plek en hopelijk zorgt dat ook voor een extra boost."

De grootste veranderingen vonden plaats binnen de selectie van Leerdam Sport'55. Naast de eerder genoemde Boudou, Van Bruchem en Kant, vertrok het overgrote deel van de selectie en men moest opnieuw gaan bouwen aan een team. Die taak werd in handen gelegd van Raymond Sponselee. Sponselee benoemde Ümit Gökdemir tot zijn voorlopige aanvoerder. Iets wat voor de voormalig keeper (nu verdediger) als een verrassing kwam. 

Wennen
"De trainer vindt dat ik goed coach in het veld en dus ben ik voorlopig aanvoerder. Het is voor ons vooral van belang dat we een team zijn en blijven en dat de het gevoel in de groep positief is. Dat is de laatste jaren niet altijd het geval geweest en ik moet zeggen dat het begin echt veelbelovend is. We hebben ieder training bijna 20 man en ook dat is lang niet voorgekomen. Onze selectie is samengesteld uit een paar jongend die al in de A-selectie zaten, jongens uit lagere elftallen en wat nieuwkomers. Het is dus logisch dat we even aan elkaar zullen moeten wennen. De trainer praat met iedereen en er is duidelijkheid, dat werkt voor iedereen prettig."

Gökdemir hoopt met zijn ploeg weg te blijven bij de onderste plaatsen.

"Ik verwacht veel van Nevin van den Berg, een centrale verdediger die heel steady is. Verder hebben we met Jesse van Schaik een potentieel goede keeper gekregen. Als we er positief in blijven staan met zijn allen en hard werken denk ik dat we een leuk seizoen tegemoet gaan."

Gertjan den Ouden