Afbeelding
Foto: Aangeleverd

De Zonnebloem stopt met activiteiten in Lexmond, maar hoopt op doorstart

Algemeen

LEXMOND • Na tientallen jaren kondigt de Zonnebloem afdeling Lexmond aan te gaan stoppen met haar activiteiten voor mensen met een lichamelijke beperking. Intussen hoopt het bestuur dat er nog een doorstart kan komen.

Zoals het er nu naar uitziet, gaan de geplande activiteiten in 2022 nog wel door, maar per 1 januari 2023 heeft Lexmond geen eigen afdeling meer van De Zonnebloem.

De Zonnebloem kan haar werk alleen doen dankzij de inzet van enthousiaste vrijwilligers en bestuursleden. De afdeling heeft op dit moment geen compleet bestuur meer. Na jarenlange tomeloze inzet willen de huidige bestuursleden het stokje graag overdragen, maar het is niet gelukt om een nieuwe bestuur te vormen.

Het bestuur van de Zonnebloem Lexmond e.o.: “Het gaat ons erg aan het hart dat we de beslissing moeten nemen om te stoppen. Op 17 november houden we nog een afsluitende bijeenkomst voor onze deelnemers met ‘De Linge Revue’ en een stamppottenbuffet. Wij hopen van harte dat er toch nog mensen op zullen staan om het werk van de Zonnebloem in Lexmond voort te kunnen zetten.”

Doorstart
De verenigingsconsulent en het regiobestuur Lek en IJssel gaan de komende tijd nadenken hoe ze de Zonnebloem in Lexmond gaan organiseren. Anke Meijs, regiovoorzitter: “Het zou fantastisch zijn als mensen uit Lexmond met ons mee willen denken en/of samen met ons de Zonnebloem weer op willen bouwen als vrijwilliger of bestuurslid.”

De Zonnebloem koppelt nieuwe vrijwilligers als het even kan aan een deelnemer met dezelfde hobby’s of interesses. Belangstellenden kunnen contact opnemen met Anke Meijs, regiovoorzitter Lek en IJssel. Dit kan via ankemeijs@hotmail.com of 06-12960202.