Buurtbemiddelaars gezocht

vijfheerenlanden • Veel mensen overwegen om vrijwilligerswerk te gaan doen, maar weten niet precies wat. Ooit gedacht aan Buurtbemiddeling? Buurtbemiddeling is op zoek naar nieuwe bemiddelaars in Vijfheerenlanden.

Buurtbemiddeling stimuleert in Nederland al 25 jaar het prettig omgaan tussen buurtgenoten. Dankzij de hulp van vrijwillige buurtbemiddelaars komen buren die een onderling conflict hebben, weer met elkaar in gesprek. De overlast kan gaan over harde muziek, blaffende honden, overhangende takken, ruzies over grond en erfafscheiding, overlast van kinderen, pesterijen, stank en rommel. Een buurtbemiddelaar gaat altijd samen met een collega buurtbemiddelaar op pad.

In Vijfheerenlanden is men op zoek naar enthousiaste bemiddelaars die onbevooroordeeld kunnen luisteren en neutraal kunnen blijven. Het is uitdagend vrijwilligerswerk waarbij men goed wordt begeleid en ondersteund. Nieuwe bemiddelaars volgen een uitgebreide training en starten met een ervaren bemiddelaar. Een mooie gelegenheid om talenten op een andere manier in te zetten.

Buurtbemiddeling is een manier om een steentje bij te dragen aan een de leefbaarheid in de gemeente. Men ontwikkelt de eigen talenten en kan bovendien de werkzaamheden aan de eigen agenda aanpassen. Interesse? Stuur een kort mailtje met gegevens dan neemt de coördinator contact op: Carla Roorda croorda@elkwelzijn.nl of Jette Bertels j.bertels@welzijnvianen.nl. Meer info: www.elkwelzijn.nl