Open tuin historische boerderij

lexmond • Beleef de Geschiedenis houdt op zaterdag 10 September 2022 houdt een proeverij in Lexmond. Alle geïnteresseerden zijn van harte welkom vanaf 11:00 tot 16:00 om gratis te komen kijken, proeven en ruiken op het terrein van de eeuwenoude boerderij. 

Ook zal er aandacht besteed worden aan de historische bloemen- en kruidentuin. De jeugd kan zich vermaken met het puzzelen van scherven. Beleef de Geschiedenis wordt gerund door de bevlogen onderneemster Gerti de Koeijer.
Na het succes van eerdere jaren, wordt ook dit jaar weer open monumentendag georganiseerd. Alle activiteiten zullen buiten plaatsvinden. Een deel van het terrein is die dag toegankelijk om rond te kijken en te ervaren.

Iedereen is welkom om een kopje koffie met wat lekkers te nuttigen op het terras. Geïnteresseerden kunnen zelfstandig aan de hand van een boekwerkje door de historische bloemen-kruidenruin lopen. Daarnaast zijn er verschillende andere historistische producten te koop. Verder zal er uitgebreide informatie te lezen zijn in de flyer over de eeuwenoude boerderij en het terrein.

Bij voorkeur op fiets
De historische boerderij is te vinden op Lakerveld 142 te Lexmond. Bezoekers wordt aangeraden om op de fiets te komen.

Het is echter ook mogelijk om met de auto te parkeren. Kom proeven, en ontdek wat men eeuwen geleden at en welke geschiedenis de boerderij te vertellen heeft.