Bieb zoekt vrijwilligers

leerdam • Op dinsdag 13 september organiseren het Taalhuis Leerdam en de Bibliotheek Lek & IJssel een proefmiddag om nieuwe vrijwilligers te werven. Iedereen die interesse heeft in vrijwilligerswerk op het gebied van taal en computer is welkom in de Bibliotheek Leerdam.

Ervaar deze middag hoe het is om als vrijwilliger anderen te helpen bij de Nederlandse taal of met de computer. Geïnteresseerden zijn welkom tussen 13:30 en 16:00 uur en hoeven zich niet vooraf aan te melden. Doe mee met het taalcafé, stel vragen bij de digi-inloop of doe mee met de computercursus Klik & Tik. Uiteraard zijn er enthousiaste vrijwilligers en medewerkers van de Bibliotheek om alle vragen te beantwoorden.
In Leerdam zijn ruim 2200 inwoners laaggeletterd. Zij hebben moeite met lezen en schrijven. Vaak gaat dit gepaard met beperkte digitale vaardigheden. Omgaan met een computer of smartphone vinden veel mensen bijvoorbeeld lastig. Het is dan moeilijk om goed mee te kunnen doen in de samenleving. Met de inzet van vrijwilligers in de Bibliotheek worden deze mensen geholpen.