Autowasactie

meerkerk • De ZWO (Zending Werelddiaconaat en Ontwikkelingssamenwerking) van de Gereformeerde Kerk in Meerkerk houdt zaterdag 27 augustus van 9.00 tot 12.00 uur bij Garage Jaspers aan de Ambachtstraat 8 in Meerkerk een autowasactie ten bate voor Jeugddorp De Glind. In De Glind, een dorpje in de buurt van Amersfoort, wonen circa 700 mensen, veelal in gezinshuizen. In totaal vinden ruim 120 uithuisgeplaatste kinderen een thuis in gastgezinnen. De wasserette aan de Ambachtstraat werkt met gerecycled water, zodat gebruikers geen extra aanspraak maken op de verminderde hoeveelheid beschikbaar water in deze tijden van droogte. Voor het wassen (kosten 10 euro) behoeft geen afspraak gemaakt te worden.


Play-in Excelsior

vianen • Harmonie-orkest Excelsior houdt op zaterdag 17 september een play-in in het Oosterlicht college in Vianen. Muzikanten die een instrument bespelen dat past binnen een harmonie, fanfare of een brassband, zijn welkom om voor één dag samen een orkest te vormen. s' Avonds om half acht presenteren ze zich met een slotconcert. Het geheel staat onder leiding van dirigent René de Jong. Deelnemers krijgen de muziekpartijen thuis gestuurd. De eerste repetitie begint om 10:00 uur. Muzikanten uit de regio Vijfheerenlanden en daarbuiten kunnen zich aanmelden op info@excelsior-vianen.nl (ook voor nadere informatie).


Kleding- en speelgoedbeurs

hei- en boeicop  • De PKN-gemeente in Hei- en Boeicop houdt op donderdag 8 september een beurs voor verkoop van tweedehands kleding en speelgoed. 

Geprijsde kleding en/of speelgoed kan worden ingeleverd op vrijdag 2 september van 19:30 tot 20:30 uur en op maandag 5 september van 14:00 tot 15:30 uur. Ingebracht kan worden najaars- en winterkleding voor dames en/of heren en voor kinderen vanaf maat 80. Ook speelgoed en babyartikelen met uitzondering van knuffels. De kleding moet schoon en heel zijn en het speelgoed compleet en niet kapot. De helft van de opbrengst is voor de inbrenger, de andere helft gaat naar de PKN-gemeente. Er gaat maximaal 30 stuks kleding retour en alles wat wordt ingebracht moet vooraf geprijsd zijn. Er is geen pin aanwezig. De beurs is te bezoeken in De Rank (achter de kerk) van 9.00 tot 17.00 uur en van 19.00 tot 20.30 uur.

q www.hervormdheienboeicop.nl