Alzheimer Café in Lingesteyn Leerdam

leerdam • Dinsdag 30 augustus is er weer een Alzheimer Café in Lingesteyn in Leerdam. Het gespreksonderwerp is dit keer “Muziektherapie. Gastspreker is muziektherapeut Alice Gort-Switynk.

Muziek kan iedereen diep raken en heeft invloed op emoties en stemming. Muziektherapie maakt hier gebruik van, onder andere door middel van improvisatie, het uitvoeren van bestaande muziek, het luisteren naar muziek en het gebruik van de stem. 

Deze werkvormen bieden cliënten nieuwe mogelijkheden tot interactie en expressie. Muziektherapie kan ingezet worden bij onder andere somberheid of depressiviteit, angst, eenzaamheid, boze gevoelens, gedragsproblemen, zoals onrust, roepen en dwalen, rouwverwerking en nog veel meer.
Ook voor mensen met dementie kan dit heel positieve effecten hebben. Muziektherapeut Alice Gort-Switynk neemt aanwezigen mee in wat zij vanuit haar professie kan bieden, maar vertelt ook hoe men zich daar thuis een voordeel mee kan doen.

Geïnteresseerden zijn van harte welkom op 30 augustus in de Grote Zaal in Lingesteyn. De koffie staat klaar om 19:00 uur en het programma begint om 19.30 uur.

Het Alzheimer Café is een initiatief van Alzheimer Nederland en wordt georganiseerd door Rivas, Present, Buurtzorg en SamenDoen. 

Meer informatie
Voor informatie over het Alzheimer Café kan men contact opnemen met Francien Boonstra, Adviseur Mantelzorg, 0345-637363.