• Wethouder Bel, Mirande Dawson en Heleen Rikkert met leerlingen.
• Wethouder Bel, Mirande Dawson en Heleen Rikkert met leerlingen. Foto: Aangeleverd

LEERDAM • Wethouder Kees Bel, Mirande Dawson (GGD) en Heleen Rikkert (Adviseur Sociaal Domein) waren gisteren aanwezig bij de onthulling van het Gezonde School vignet voor het thema welbevinden.

De gemeente Vijfheerelanden stelt: “In de gemeente Vijfheerenlanden hebben we ons een doel gesteld. Dit doel is ervoor te zorgen dat alle kinderen in onze gemeente opgroeien met kansen in een gezonde omgeving. De Gezonde school draagt bij aan een gezonde manier van leven op scholen. Het is een aanpak die helpt veel losse activiteiten bij elkaar te brengen.” Volgens de gemeente is het belangrijk om kinderen te leren gezonde keuzes te maken: “De school is een belangrijke plek in de leefomgeving van kinderen. Ze zijn er dagelijks. Het moet dus een vertrouwde plek zijn, een veilige plek maar zeker ook een gezonde plek.”

“Als we op school al leren dat je de kleine pauze beter kunt gebruiken voor een gezond stuk fruit en gezonde limonade of beter nog een fles water dan een chocoladekoek met een blikje cola wordt deze keuze een normale keuze. En natuurlijk mag een koek of taartje best als er een feestje is, maar niet elke dag. Maar school is ook een plek waar je leert je gevoel te uiten en de stress van alledag voor een kind aan te kunnen en op welke manier, bijvoorbeeld door niet in je eentje op Tiktok je vertier te zoeken maar te ontspannen door een potje voetbal met klasgenootjes.” De gemeente hoopt dat andere scholen binnen Vijfheerenlanden het voorbeeld van de Floris Radewijsz snel zullen volgen.