Selectie Leerdam Sport'55

leerdam • De selectie van Leerdam Sport'55 (zie ook het artikel hiernaast) ziet er komend seizoen als volgt uit: Olten Boerleider, Mo el Idrissi en Raynaldo Zandhuizen (speelden alle drie al in Leerdam Sport 1. Ümit Gökdemir, Dennis Blommers, Damian Nieuwboer, Serkan Onurlabasgil, Resul Gökdemir, Mike Verhoeckx en Haggai Sipahelut (voetballenden allen in een lager elftal). Jesse van Schaik en Nolan Vink (komen over van Heukelum). 

Dalian van den Berg, Jacco Kaasjager, Mike Schmidt en Nevin van de Berg (komen over van SVW). Floor Meydam, Etsa Roos, Miguel Tapirima, Mevlut Turkut en Jordy Laponder (waren gestopt en gaan weer beginnen).


Arie van den Oever wint viswedstrijd

leerdam • Afgelopen donderdag is de tiende wedstrijd van personeelsvereniging De Glasfabriek gevist. Winnaar werd Arie van den Oever. Er werd vanuit bootjes op de Linge tussen Leerdam en Asperen gevist. Het weer was prima. Er stond een zwakke oosten wind, was bewolkt en later brak de zon nog door. De vangsten waren matig. Wel wisten alle 12 deelnemers vis te vangen. De totale buit bedroeg ruim 27 kg. De buit bestond uit brasems, voorns, baarzen, grondels en één meerval.

Complete uitslag
De grootste vissen zijn gevangen door Rudi Kaldenberg, namelijk een meerval van 51 cm, maar ook Kees Sprado ving de grootste vis, namelijk een brasem van eveneens 51 cm. Winnaar Van den Oever ving 6.00 gram.Tweede werd Joop Woelke met 4.800 gram en derde Henk v/d Oever met 4.300 gram. De uitslag verder: 4 Kees Sprado met 3.800 gram, 5 Kees Kool met 2.400 gram, 6 Ton van Kooten met 1.800 gram, 7 Lambert Jansen met 1.550 gram, 8 Rudi Kaldenberg met 1.150 gram, 9 René van der Linden met 600 gram, 10 Jasper de Kogel met 500 gram, 11 Alfred van Krieken met 250 gram en 12 Piet de Kruijff met 200 gram.


Leden LHV de Snoek vissen voor de Ed Belder trofee

kedichem • Leerdamse Hengelaarsvereniging De Snoek organiseert op zaterdag 6 augustus voor haar leden de wedstrijd om de Ed Belder Trofee. 

Die zaterdag kunnen deelnemers zich om 07:15 uur melden langs de Linge bij de steile dijk bij Kedichem, waarna er geloot wordt. De wedstrijd duurt van 08:00 uur tot 12:00 uur. Deelnemers die slecht ter been zijn kunnen een plaats dichtbij de trap loten. Dit dient vooraf bij het inschrijven te worden gemeld. De kosten bedragen 3 euro per deelnemer. 

Hengelsoort en lengte zijn vrij, er wordt gevist op gewicht en alle vissoorten, behalve snoek, snoekbaars en paling tellen mee. 

Inschrijven moet voor 5 augustus via kool011@kpnmail.nl of via 06-71777848.