Jeugdactiviteiten bij natuurcentrum

schoonrewoerd • Bij natuurcentrum De Schaapskooi (Overboeicop 15) zijn er op de zaterdagen 6 en 20 augustus activiteiten voor de jeugd. 's Ochtends van 10:00 tot 12.00 uur worden er slootbeestjes gevangen en bekeken. 's Middags van 13:00 tot 15:00 uur wordt er gezocht naar vliegende insecten met loeppotjes. Er is ook aandacht en uitleg bij het kweken van vlinders en het houden van wandelende takken. Jonge kinderen kunnen meedoen onder begeleiding van een ouder(e). De kosten zijn drie euro per kind, per onderdeel (contant betalen), inclusief appelsap, koekje en een knutselwerkje van een insect. Voor alle materialen wordt gezorgd. Begeleiders zijn gratis. Aanmelden kan via chr.kramer@outlook.com.

q www.natuurcentrum.nl


Zomerbraderie Leerdam

leerdam • Het centrum van Leerdam staat zaterdag 6 en zondag 7 augustus in het teken van de zomerbraderie. De straten staan vol met kramen en stands, waarbij ook verschillende winkeliers met een kraampje hun artikelen verkopen. Ook de weekmarkt is in het geheel opgenomen. Zaterdag is de zomerbraderie tussen 10:00 en 17:00 uur en op zondag is het tevens koopzondag tussen 12:00 en 17:00 uur.


Zomerconcert

vianen • In het derde zomerconcert van MuziekPodium Grote Kerk Vianen op zaterdag 13 augustus concerteren Berdine van Bemmel (fluit) en Maarten Boonstra (orgels) met werken van Johann Sebastian Bach, Michel Blavet, Georg Böhm, Nicolaus Bruhns, Pablo Bruna, John Bull en Dieterich Buxtehude. Berdine van Bemmel is als musicus zowel solistisch als in ensembles en orkesten actief. Ze is lid van het Rijnlands Symfonie Orkest. Maarten Boonstra is cantor-organist van de Vredeskerk in Leiden. Aanvang: 16:00 uur. Toegang is een vrije gift.