• Er is een grote diversiteit aan aquarellen te zien.
• Er is een grote diversiteit aan aquarellen te zien. Foto: aangeleverd

Expositie aquarellen in Stroomhuis

neerijnen • Het werk van 54 kunstenaars is tot 28 augustus te zien in het Stroomhuis in Neerijnen. Zij zijn allen lid van International Watercolor Society (IWS) Holland, één van hen is streekgenoot Dik Kusters. hij slaagde er in om deze expositie naar het Stroomhuis te brengen.

Er is een grote diversiteit aan aquarellen, die getoond worden. De bezoekers kunnen kleurrijke composities, verschillende technieken en een diversiteit aan onderwerpen bekijken. IWS Holland heeft ruim honderd leden die gepassioneerd zijn over het schilderen met 'in water oplosbare pigmenten'. 54 van hen tonen hun werk.
Aquarel is een complexe techniek die veel oefening vraagt en geduld om het te leren. IWS Holland is onderdeel van IWS international, een wereldwijde organisatie met als doel om de aquarel kunst te promoten. Tot zondag 28 augustus is de tentoonstelling te bezoeken van dinsdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur. Op zaterdag 6 augustus demonstreren Joanna de Bras en Dik Kusters de techniek en geeft Carla de Korte een workshop. Ook op zaterdag 20 augustus is er een aquarel schilder demonstratie. De expositie wordt besloten met een finissage op zondag 28 augustus, wanneer een groot aantal leden in - en bij goed weer rond het Stroomhuis - hun kwaliteiten zullen tonen. Stroomhuis Neerijnen, centrum voor kunst, cultuur en landschap, is gevestigd aan de Van Pallandtweg 1. Zie ook www.stroomhuisneerijnen.nl.