Beeldententoonstelling in Hofje van Van Aerden

leerdam • In de tuinen van het Hofje van Mevrouw Van Aerden in Leerdam is van 4 augustus tot en met 10 september voor de tweede keer een beeldententoonstelling ingericht. Er is werk te zien van dertien kunstenaars.

Zij zijn vertegenwoordigd met beelden in uiteenlopende materialen als brons, glas, hout en keramiek rond het thema Human/Menselijk. De beelden laten de persoonlijke kijk van de kunstenaars op het begrip menselijk zien. Daartoe behoren ook figuren die op dieren lijken en tegelijk menselijke trekjes vertonen. Het Hofje is een hofje en museum dat is gebouwd in 1770 naar aanleiding van het testament van de in 1764 op 92-jarige leeftijd overleden Maria Ponderus, weduwe van Pieter van Aerden. Nog altijd biedt het huisvesting aan ongehuwde dames. Het Hofje viert dit jaar het 259-jarig bestaan.

Deelnemende kunstenaars zijn Jan Aldenhoven, Hans van Bentem, Fleur van den Berg, Marieke Bolhuis, Erik Buijs, Maria van Gerwen, Herman Lamers, Pepijn van den Nieuwendijk, Josja Caecilia Schepman (Leerdam), Camile Smeets , Det Smeets, Sjaak Smetsers  en Joost van den Toorn. Curator: Piet Augustijn. De tentoonstelling is gratis te bezoeken van donderdag tot en met zaterdag tussen 13:00 en 17:00 uur.