Afbeelding
Foto: aangeleverd

Eerste editie VHL Leerdam Kidzrun

leerdam • In het centrum van Leerdam vond afgelopen zaterdag de eerste editie plaats van de Jeugd Actief VHL Leerdam Kidzrun, een hardloopwedstrijd voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar.

"Ondanks dat het een nieuwe activiteit is en dus nog aan bekendheid heeft te winnen, liepen er toch ruim dertig kinderen mee. Samen met het massaal toegestroomde publiek was het een drukke aangelegenheid op het Dr. Reilinghplein", aldus Michel Mostert van Jeugd Actief. Nadat de wedstrijdnummers waren opgespeld, er voldoende was gerekt en gestrekt en wethouder Kees Bel het startsein had gegeven, begonnen de kinderen onder luid gejuich aan de wedstrijd. De kinderen van 6 tot en met 9 jaar liepen één rondje van circa een kilometer en de kinderen van 10-plus twee rondjes. Ook tijdens de wedstrijd werden de kinderen door het, hier en daar verbaasd kijkende, winkelend publiek toegejuicht.

Nadat iedereen op zijn eigen tempo de finish had bereikt ontvingen de nummers één, twee en drie van beide leeftijdscategorieën uit handen van Kees Bel een beker. Daarnaast kregen alle deelnemers een medaille als aandenken aan de eerste editie van de Jeugd Actief VHL Leerdam Kidzrun. Mostert: “Het is keer op keer weer zo leuk om te zien hoe enthousiast kinderen kunnen worden van sporten. Het is dan ook fantastisch om als Jeugd Actief dit te kunnen aanbieden. De Kidzrun krijgt volgend jaar dan ook zeker een vervolg.”