• De overhandiging.
• De overhandiging. Foto: Nico Van Ganzewinkel

leerdam • Dit jaar bestaat het Hofje van Mevrouw van Aerden 250 jaar.

Ter ere hiervan werd het boek ‘Het Hofje van Mevrouw van Aarden, Bewoners en beheer’ geschreven door Peter van Rooden. Het eerste exemplaar werd door Historische Verenging Leerdam-voorzitter Teunis Blom overhandigd aan wethouder Ton van Maanen en aan Peter van Rooden. Het boek gaat uitgebreid in op de mensen die in het hofje woonden en werkten. Er is een overzicht samengesteld van een groot deel van de bewoners die er vanaf het begin tot aan het begin van de 20e eeuw hebben gewoond.

“Het Hofje van Mevrouw van Aerden, Bewoners en beheer” beschrijft in verschillende verhalen hoe het was om in het hofje te wonen en ook worden de vooroorlogse binnenvaders én binnenmoeders uitgebreid beschreven. Waren alle bewoners en binnenvaders familie van mevrouw van Aerden? Een groot aantal regenten wordt beschreven in dit rijk geïllustreerde boek, dat verder wordt gecompleteerd met een aantal genealogische overzichten om de meerdere verwantschappen te verduidelijken.

Het boek heeft 169 pagina’s. De prijs voor leden van de Historische Vereniging bedraagt 19,50 euro en voor niet-leden 22,50 euro. Het boek is te bestellen via de website of via ablom@blomleerdam.nl.