Oudere alleenstaande vrouw overvallen

beesd • In een woning aan de Prins Willem-Alexandersingel in Beesd is donderdag rond 22.15 uur een alleenstaande oudere vrouw overvallen.

De twee daders zijn er te voet vandoor gegaan. Meerdere eenheden van de politie kwamen met spoed ter plaatse en er werd gepost op de in- en uitvalswegen. Getuigen vertelden dat de daders geen bivakmutsen droegen en dat ze iets lieten vallen tijdens de vlucht. Een dader rende vervolgens terug om het op te rapen. Wat er is buitgemaakt is niet bekend.

De politie vraagt of getuigen zich willen melden. Mensen die rond het tijdstip van de overval twee jongemannen hebben gezien die geheel in het zwart gekleed waren, kunnen zich melden. Ook mensen die beschikken over camera opnames van het incident kunnen zich melden via 0900-8844 onder vermelding van 2022295297.


Opening tentoonstelling

vianen • In het Stedelijk Museum Vianen opent komende vrijdag om 16:30 uur de tentoonstelling 'Schilders langs de Linge'.

Tijdens de opening zal conservator en kunsthistoricus Werner van den Belt meer vertellen over de tentoonstelling, waarin vijf eeuwen schilderkunst expressie geven aan de natuur van het rivierenlandschap met haar water en lucht.
Het Stedelijk Museum Vianen bevindt zich op de Voorstraat 97 in Vianen.