Open dag LHV De Snoek

leerdam • Op eiland ‘Het Oevertje’ langs de Zuidwal in Leerdam vindt op zaterdag 9 juli een open dag plaats bij Leerdamse hengelaarsvereniging De Snoek. Van 10:00 uur tot 16:00 uur is iedereen welkom. 

De Linge op
Er zal voor de jeugd een uitgebreid programma zijn. Behalve veel informatie kan men met een echte visboot de Linge op om te kijken hoe een visvinder werkt, trekken aan de heuse zeehengel waar een zwaar gewicht aan zit en proberen nauwkeurig met een lichte werphengel naar een bepaalde plaats te gooien.

Voor nieuwe jeugdleden zal een minicursus vissen met de vaste hengel plaats vinden. Dit gebeurd om 11.00 uur en ook hun ouders zijn van harte welkom om deze cursus te volgen. Er zal uitgelegd worden hoe tuigjes te maken, maar ook worden er tips gegeven over de aankoop van tuigjes. Verder krijgen nieuwe jeugdleden een telescoophengel met een paar tuigjes mee.

Demonstraties
Verder zal er een schmincker zijn die kinderen een heuse vissenkop kan bezorgen, is er een springkussen én zullen er visdemonstraties zijn. om 10:15 uur is er een roofvisdemonstraties, om 11:00 uur dus de minicursus voor de jeugd en hun ouders met beginnerstips en om 12:00 uur is er de demonstratie over vissen met de feederhengel.

De commissies van lhv De Snoek zijn aanwezig en laten zien wat ze doen en kunnen betekenen. Op deze dag kan men verder voordelig lid worden van De Snoek, inschrijfkosten worden namelijk niet gerekend. Lid worden kost 10 euro, exclusief de vispas. Voor de jeugd is dit vijf euro en zij krijgen de jeugdvispas van De Snoek. 

Sportvisserij Nederland
Sportvisserij Nederland geeft informatie over alle vormen van hengelsport, er zal een kraam zijn met tweedehands visspullen. Ingezamelde spullen worden verkocht en de opbrengst komt ten goede aan de jeugd. Aurora vrolijkt de dag muzikaal op, om 14:00 uur zal er een linedance demonstratie worden gegeven.


Uitslagen Zomerbridge Bridgeclub Leerdam

Uitslag zomeravondbridge A-lijn:
Rietje Segers en Nico van Dijk 69,75%; Kees van Wijk en Lex Heeres 64,25%; Tonny Kramer en Maaike van Es 58,19%; Thea Bosch en Riet van Lit 54,31%; Ben Broekaar en Rita del Castilho 52,00%.

B-lijn:
Walter Roks en Wim Bertens 60,90%; Janske van de Water en Will Koet 60,50%; Marijke van Lent en Geert van Lent 58,67%; Clemens Richters en Rein Middelkoop 58,30%; Marian Bogerd en Ria van Splunder 55,10%.