Zomertransport naar Roemenië aangekomen

vianen • vanuit de Stichting Contacten Roemenië Vianen is er op dinsdag 28 juni weer een volgeladen mega-trailer richting Roemenië vertrokken. De goederen zijn vrijdag 1 juli gelost voor projecten in de steden Gilau, Cluj-Napoca en Reghin. 

De goederen die in de truck geladen zaten zijn opnieuw van grote diversiteit: naast incontinentiemateriaal, dat in alle drie de steden afgeleverd is, in Gilau ook babykleding, kinderstoel en kinderbedje, terwijl voor Cluj-Napoca een flinke hoeveelheden medicamenten en andere medische artikelen bestemd zijn. Het overgrote deel van de goederen is overigens naar Reghin gegaan, waarmee Vianen nog steeds een vriendschapsband heeft. Het betreft hier kleding, schoenen, wasmachine en droger, rolstoelen, tafels en stoelen, buiten speelmaterialen als voetballen en hockeysticks en bedden met kussens, dekbedden en matrassen. Bovendien zijn dit transport ook de vele honderden brillen meegegaan die in de afgelopen maanden onder de projectnaam “duizend brillen voor Reghin” zijn ingezameld en bestemd zijn voor de gepensioneerden en ouderen in Reghin. In de komende periode zullen de goederen verdeeld worden over de verschillende projecten.

Het laden van de oplegger is ook deze keer uitgevoerd worden door vrijwilligers, waarbij we ook dankbaar gebruik hebben gemaakt van een heftruck, die belangeloos door de firma Deij uit Vianen ter beschikking is gesteld.

Meer transporten

In de loop van dit jaar hoopt de stichting nog één of meerdere transporten richting Roemenië te organiseren. Op zaterdag 27 augustus is de eerstvolgende inzameling en dan kan men tussen 10:00-12:00 uur weer goederen brengen naar de loods op Lange Dreef 22 in Hagestein. Ook giften zijn welkom op bankrekeningnummer NL06 INGB 0000 0375 48 t.n.v. Stichting Contacten Roemenië – Vianen.