• Een deel van de aanwezige boeren met lokale politici.
• Een deel van de aanwezige boeren met lokale politici. Foto: Aangeleverd

Steun voor boeren vanuit lokale politiek

vijfheerenlanden • De gemeenteraad heeft vorige week ingestemd met twee moties die de boeren uit de gemeente steunen richting de provincie én die toezeggen dat men in gesprek gaat met de boeren. 

De moties leidden ertoe dat de gemeenteraad een brief gaat opstellen richting de provincie met daarin een steunbetuiging aan de lokale boeren en de opmerking dat men grote moeite heeft met de voorgenomen plannen voor stikstofreductie. Over de exacte formulering hiervan was nog wel het nodige te doen. Wethouder van Maanen wees er onder andere op dat de gemeente Vijfheerenlanden wel graag aan tafel wil blijven bij de provincie en dat een te harde formulering ertoe zou kunnen leiden dat men zichzelf hierin juist in de voet schiet. 

Klankbordgroep
De andere motie, die unaniem werd aangenomen, roept het college op om in gesprek te gaan met een klankbordgroep bestaande uit boeren en specialisten op het gebied van melkvee, akkerbouw, fruitteelt en andere disciplines binnen de agrarische sector en samen met een plan te komen richting de provincie.

Aanwezige boeren
Bij de raadsvergadering van afgelopen donderdag waren zo'n 80 boeren aanwezig op de publieke tribune om steun aan te moties te laten blijken.