Vakantieweek Hagestein

hagestein • In Hagestein wordt van 9 tot en met 13 juli voor de 39ste keer de Vakantieweek gehouden met tal van activiteiten voor jong en oud. Het programma begint zaterdag 9 juli om 20:00 uur met een playbackshow. Entree is 4 euro. Voor kinderen tot en met 12 jaar en deelnemers gratis. Aanmelden om mee te doen kan via playbackshow@planet.nl. Maandag 11 juli volgt er een brandweerfestijn op het plein bij het dorpshuis, verzorgd door de jeugdbrandweer van Hagestein. Leeftijd: t/m 12 jaar. Aanvang om 14:00 uur. Maandagavond om 18:00 uur is de inschrijving voor de wandelvierdaagse. Deze start op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag om 18:30 uur. Deelname is 2 euro per persoon. Dinsdag 12 juli wordt er in samenwerking met Creabeez een knutselmiddag gehouden, voor kinderen t/m 12 jaar. Inschrijven kan via playbackshow@planet.com. Na de avondvierdaagse is er om 20:00 uur een bingo. Boekjes kosten 10 euro voor zes ronden. Bij goed weer is de bingo op het plein voor het dorpshuis. Gevraagd wordt om dan zelf een tuinstoel mee te nemen. Woensdag 13 juli om 10:00 uur wordt er een kinderbingo gehouden, voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Bij goed weer buiten op het plein. Na de derde avond van de avondvierdaagse, volgt de welbekende autopuzzelrit uitgezet door Ben en Bertus van der Linden. Deelname aan deze rit kost 5 euro per voertuig, inschrijving vanaf 19:30 uur. Donderdag 14 juli houdt waterpolovereniging de Albatros een beachwaterpolo-toernooi. Aanvang om 14:00 uur. Verzamelen vanaf 13:30 uur bij de Put op het grasveld aan het water. Een zwemdiploma is vereist, leeftijd tot en met 14 jaar. Op de laatste avond van de wandelvierdaagse wacht er na afloop nog een 'schuimige verrassing' op het plein. Vrijdag 15 juli verzorgt kaartvereniging 'Schoppenaas' een kaartavond waar prijzen mee te winnen zijn. Het inschrijfgeld bedraagt 2,50 euro.


Orgelconcert

gorinchem • Jan Hage bespeelt donderdag 14 juli het Bätz-Witte orgel van de Grote Kerk aan de Groenmarkt 7 in Gorinchem. Hij opent het concert met een werk van Claude-Bénigne Balbastre, daarna enkele eigentijdse werken van Jan Welmers, Jean Langlais en Jehan Alain en als slot een groot werk van Alexandre Guilmant. De deuren van de kerk zijn om 19:30 uur open. De entreeprijs bedraagt 15 euro. Jongeren van 13 tot en met 18 jaar mogen voor 10 euro naar binnen. Kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis toegang.


Wandeling

culemborg • De boswachters van Geldersch Landschap & Kasteelen houden op vrijdag 8 juli een wandeling door de Goilberdingerwaarden. De boswachter gaat al lopend door de uiterwaarden van de Lek samen met deelnemers op zoek naar bijzondere planten. Ook wordt er gekeken naar vogels en is er aandacht voor de Hollandse waterlinie. Online reserveren op www.glk.nl/excursies. Tijd: start om 19.00 uur. Duur: ca. 2 uur. Deelname: volwassenen 5 euro; kinderen 2,50 euro. Donateurs gratis op vertoon van een geldige donateurspas.