Crowdfunding voor opknappen Vogelplein Vianen

vianen • Om Het vogelplein in de wijk de hagen in Vianen een mooie opknapbeurt te geven, is er door een bewoonster van het plein een actie opgezet, in samenwerking met het Univé buurtfonds. Het vogelplein is een speeltuin en buurtplein afgeschermd door vier blokken huizen waar kinderen, jong en oud met hartenlust kunnen spelen.

De ouders kunnen op de zelf neergezette picknicktafels de kinderen in de gaten houden wanneer zij aan het spelen zijn. 

Picknicktafels

De buurtbewoners gebruiken de picknicktafels om ‘s avonds onder het genot van een kopje koffie samen te komen en bij te kletsen echter zijn de picknicktafels na veelvuldig gebruik toe aan vervanging, dat is deel 1 van de opknapbeurt

Net als de speeltoestellen, voor de oudere kinderen willen we ook nieuw speelmateriaal, een basketbalpaal zodat er ook een ander spelletje gespeeld kan worden dan voetbal, deel 2 van de opknapbeurt.

Moestuin

Voor de bewoners met groene vingers aan het plein willen we graag een kleine moestuin starten. Met name ook om de kinderen te leren dat groente niet zomaar uit de supermarkt komt en dat daar veel liefde en aandacht bij komt kijken om daar mooie groente en fruit uit te krijgen. En zo maakt men de opknapbeurt compleet, voor ieder wat wils en alles met een mooi doel; de buurt weer samen een mooie toekomst geven.

Van Univé hebben de buurtbewoners al een mooie bijdrage gekregen, maar dat is helaas nog niet voldoende. Daarom vraagt de buurt hier bij een donatie. 

Donaties

Donaties kunnen via de crowdfundingswebsite; www.voorjebuurt.nl/fikshetvogelplein