• Beachwaterpolo zomertour.
• Beachwaterpolo zomertour. Foto: Aangeleverd

Beachwaterpolo zomertour

hagestein • De aftrap voor het nieuwe Beachwaterpolo seizoen is afgelopen zaterdag genomen met het tweede Lekbrug Beachwaterpolo event. 

Het evenement wat was voorzien om onder flanken van de Lekbrug te worden gehouden moest wegens verschillende festival evenementen uitwijken naar een andere locatie in de Vijfheerenlanden. Camping Everstein in Hagestein bood uitkomst om de tweede editie van het dit sportieve event onder dak te bieden. Organisator de Albatros is koploper in het organiseren van Beachwaterpolo evenementen in Nederland. Dat dit toernooi zou uitgroeien tot het grootste Beachwaterpolo event in Europa was in de stoutste dromen niet verwacht. In verschillende klassen werden afgelopen zaterdag een kleine honderd wedstrijden verspeeld. Dit jaar kon de organisatie verschillende eredivisie teams verwelkomen. In de hoogste klasse werd het team van AZC uit Alphen aan de Rijn de winnaar. Ook Albatros zelf wist in de jeugd onder 15 klasse met de winst het toernooi af te sluiten.

Het Lekbrug beachwaterpolo event is de opmaat naar een sportieve zomer onder de noemer Vijfheerenlanden Beachwaterpolo zomer tour. In Meerkerk, Kedichem, Vianen, Hagestein zal de tour neerstrijken op vrijdagavond. Tussen 18.00 en 20.30 worden verschillende wedstrijden gespeeld met lokale inwoners aangevuld met twee wedstrijden van verschillenden waterpolo verenigingen.