• De burgemeester en de kinderen.
• De burgemeester en de kinderen. Foto: Aangeleverd

Zomerlezen met Bip van start in Vianen

vianen • Vrijdag 24 juni heeft de burgemeester van gemeente Vijfheerenlanden, Sjors Fröhlich, voorgelezen aan kinderen van groep 1/2/3 van basisschool Tijl Uilenspiegel. Ook deelde hij doeboekjes van Bip uit aan de kinderen. Daarmee is het Zomerlezen met Bip in Vianen officieel van start gegaan. 

Met een stempelactie, zoektocht in de Bibliotheek en voorleesactiviteiten zorgt leesmonster Bip van de Bibliotheek ervoor dat kinderen van 2 t/m 7 jaar ook in de vakantie plezier hebben met lezen en luisteren naar verhalen. 

Toen de burgemeester de klas binnenstapte, werd er meteen gevraagd wat hij om zijn nek had hangen. De burgemeester legde uit wat dit voor een ketting was en stelde zich voor. Na de kennismaking startte de burgemeester met voorlezen uit het boek ‘Boer Boris gaat naar zee’. De kinderen konden kijken naar de vertelplaten in het vertelkastje terwijl ze aandachtig luisterden. Hierna deelde de burgemeester het materiaal van Zomerlezen uit. De kinderen kregen een kleurplaat met voorleestijden erop, het doeboekje en een flyer om gratis lid te worden van de Bibliotheek. 

Activiteiten

Alle kinderen van 2 t/m 7 jaar kunnen meedoen met Zomerlezen met Bip. Kinderen die geen boekje hebben gekregen, kunnen het ophalen in de Bibliotheek Vianen. In het boekje staan vragen over Bip die je met behulp van een zoektocht door de Bibliotheek kunt beantwoorden. Bij juiste antwoorden verdienen kinderen een tattoo van Bip. Ook staat er een stempelkaart in het doeboekje. Daarmee sparen de kinderen voor een mooi Bip-pakket, door het lenen van boeken en het meedoen aan activiteiten. Het project loopt van 13 juni t/m 26 augustus.

Elke donderdag in de zomervakantie kunnen de kinderen in de Bibliotheek Vianen komen luisteren naar verhalen en meedoen met leuke activiteiten. 

Kijk voor het programma en meer informatie op www.bibliotheeklekijssel.nl/zomerlezen.