Vv Ameide viert 75-jarig bestaan

ameide/tienhoven • Voetbalvereniging Ameide viert vrijdag 1 en zaterdag 2 juli het 75-jarig bestaan. Vanwege de coronapandemie betreft het een uitgesteld feestje. 

Vrijdag 1 juli is er een 35+-toernooi en aansluitend (20:15 uur) een wedstrijd tussen de hoofdmacht van Ameide en een Zederik Team, bestaande uit spelers van Lekvogels, HSSC’61 en SV Meerkerk. DJ Ron Mudde zorgt voor de muzikale omlijsting. Zaterdag 2 juli is er een sport- en spelochtend voor de junioren en een sport- en spelmiddag voor de pupillen. Daarnaast wordt er een Latjetrap-toernooi georganiseerd, waaraan iedereen mag meedoen, dus ook toeschouwers, ouders en vrijwilligers. Om 17:00 uur is er een verloting in de vorm van: Schijt Je Rijk. De kavels worden voor 2,50 euro (de welbekende Termeise knaak) verkocht. De hoofdprijs bedraagt maar liefst 500 euro. De jubileumviering wordt afgesloten met een barbecue en een feestavond met wederom DJ Ron Mudde.


Laatste tegel 'vergeet me niet'-pad geplaatst

ameide • Wethouder Joop van Montfoort en bewoonster mevrouw Rietman hebben op donderdag 16 juni de laatste tegel van het Vergeet mij niet pad geplaatst bij Open Vensters in Ameide. Dit vergeet me niet pad, naar een idee van Gerjanne van Gink, draagt bij aan een dementie vriendelijke omgeving. Het pad begint bij Open Vensters en eindigt bij het winkelcentrum van Ameide. Dit pad is mogelijk gemaakt door het ANWB fonds, Stichting Vrienden Open Vensters en lokale ondernemers: Coop, Slager Muilwijk, kapsalon Elma Peeters en de lege flessen actie in Open Vensters en de Spar van Lexmond.