Gemeentelijke subsidie voor Multisport Leerdam

leerdam • Wethouder Kees Bel heeft afgelopen maandag de gemeentelijke subsidie voor Multisport Leerdam uitgereikt. Multisport Leerdam is een initiatief van verschillende vrijwilligers, onder leiding van Michel van Rossum (initiatiefnemer).

Multisport Leerdam is een sportgroep die speciaal is opgericht voor kinderen tussen de 6 en 17 jaar, voor wie sporten en bewegen niet vanzelfsprekend is. Kinderen die vanwege een beperking, stoornis of andere problematiek niet goed mee kunnen komen in het reguliere aanbod, kunnen door middel van deze Multisport groep ontdekken wat bij hen past. In een veilige, fijne omgeving maken ze kennis met verschillende sporten. Onder leiding van maar liefst vijf vrijwilligers wordt er iedere week plezier gemaakt op het Glaspark, op maandag van 18.00 tot 19.00 uur. Hier heeft de groep een eigen veld en gaan de kinderen aan de slag met de leukste sport- en spelactiviteiten. De gemeente Vijfheerenlanden ondersteunt het initiatief graag en daarmee kan Multisport de komende twee jaar verder bouwen aan een enorm waardevolle sportgroep.

“Iedereen is welkom, we maken geen onderscheid”, zegt Michel, de initiatiefnemer. Het is geweldig om te zien hoeveel vreugde er van de kinderen af spat tijdens de trainingen. Het is enorm waardevol dat er in Leerdam een plek is waar kinderen, die om wat voor reden dan ook niet goed mee kunnen komen in het reguliere aanbod, terecht kunnen in een sportgroep. In samenwerking met de gemeente en Team Sportservice is er gekeken naar een mogelijkheid om het aanbod te kunnen borgen. Middels een mooie subsidie kan Multisport Leerdam de komende twee jaar verder bouwen aan hun geweldige sportgroep.

Aanmelden voor de Multisport groep of meer informatie? mail naar lenmvanrossum@yahoo.com of 06-23602641.