• Gratis computercursussen in Bibliotheek Vianen.
• Gratis computercursussen in Bibliotheek Vianen. Foto: aangeleverd

Computercursussen in bibliotheek

vianen • In juli en augustus starten er weer diverse computercursussen in de Bibliotheek Vianen.

Op dinsdag 5 juli begint de cursus ‘Veilig Online'. In deze cursus leren deelnemers waar zij op moeten letten om veilig op het internet te zijn. Veilig Online wordt vanaf 5 juli vier keer gehouden, steeds van 13:30 tot 15:30 uur.

Op donderdag 7 juli begint de cursus ‘Klik & Tik'. Deelnemers leren hier de basisbeginselen om zelfstandig(er) te kunnen werken op een laptop, iPad of tablet. Deskundige vrijwilligers helpen de deelnemers om wegwijs te worden in de wereld van de computer. Klik & Tik wordt vanaf 7 juli acht keer gehouden, steeds van 13:30 tot 15:30 uur.

Op dinsdag 2 augustus begint de cursus ‘Digisterker'. In deze cursus leren deelnemers hoe ze zaken met de overheid via internet snel en makkelijk kunnen regelen. Zij gaan aan de slag met hun eigen DigiD. Hoe is informatie te vinden bij de overheid? Maar bijvoorbeeld ook: hoe moet een paspoort of zorgtoeslag worden aangevraagd? DigiSterker wordt vanaf 2 augustus vier keer gegeven, steeds van 13:30 tot 15:30 uur.

Alle cursussen worden gegeven in de Bibliotheek Vianen, Spekdam 2 in Vianen. De cursus start bij voldoende aanmeldingen. Is de cursus vol, dan is plaatsing op de wachtlijst mogelijk. Deelname is gratis. Aanmelden: 06-30560424.