donderdag 23 juni

Natuurwandeling
19:30 - 21:30 Asperen, vanaf parkeerplaats bij restaurant Bombero. IVN West-Betuwe verzorgt een natuurexcursie langs de Zuiderlingedijk in Asperen. Het gebied is onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en rijk aan watervogels. Er is van alles te zien en te horen. Tijdens de wandeling staan de gidsen ook stil bij de vele planten. De wandelafstand is vier kilometer. Deelname is gratis. Aanmelden: eefke@phkholding.nl.

Thema-avond: naar school
20:00 Leerdam, Bibliotheek, Dokter Reilinghplein 3. De Historische Vereniging Leerdam organiseert een thema-avond met foto’s uit de beeldbank over de ontwikkeling van de scholen in Leerdam, Schoonrewoerd, Oosterwijk en Kedichem. Waar stonden de scholen, waar zijn ze gebleven? Welke schooltypes waren er in Leerdam? Ook niet-leden zijn welkom. Toegang is gratis. Aanmelden: ablom@blomleerdam.nl.

vrijdag 24 juni

Voetbaltoernooi
15:00 Leerdam, veldje achter Anadolu moskee. Wekelijks toernooi. Leeftijd: vanaf tien jaar. Teams worden ter plaatse samengesteld. Deelname is gratis. Aanmelden is niet nodig.

Concert
20:00 Leerdam, Partycentrum 'Het Dak', Tiendweg 9/a. Koninklijke stedelijke muziekvereniging Kunstliefde en Vriendschap viert het 140-jarig bestaan. Thema van het concert is 'A trip down memory lane'. Toegang gratis.

zaterdag 25 juni

Open dag zorgboerderij ‘Onze Missie’
10:00 - 15:00 Gellicum, Spinweg 2. Zorg- en logeerboerderij 'Onze Missie' biedt ontspanning, professionele zorg van A tot Z, dagbesteding en logeeropvang aan ouderen vanaf vijftig jaar. Op de open dag kunnen de gebruikelijke dagbestedingen en activiteiten beleefd worden, zoals koken, knutselen, muziek, tuinieren en dierenverzorging. Daarnaast zijn er ‘stamgasten’ aanwezig die belangstelleden graag meer vertellen over hun ervaringen bij Onze Missie.

Concert voor vrede
20:00 Hoornaar, Nederlands hervormde kerk. Het Sweelinck Ensemble brengt het programma 'Dona Nobis Pacem'. Een concert met Baltische koormuziek, a capella en met orgelbegeleiding. ‘Geef vrede, Heer!’ Die roep om vrede is van alle tijden en werd op indringende wijze op muziek gezet door de Letse componist Peteris Vasks. Net als zijn Estse collega Arvo Pärt verbindt Vasks een geheel eigen geluid met elementen uit eeuwenoude muziektraditie. Pärt sluit met nadruk aan bij de middeleeuwse mistraditie, maar doet dat op geheel eigen, spannende wijze. Van de eveneens Estse Cyrillus Kreek klinken drie psalmen en van de Noorse Knut Nysted het korte ‘My peace I leave you’. Het Sweelinck Ensmble is speciaal voor dit repertoire uitgebreid tot twaalf zangers. Kaarten à 15 euro zijn verkrijgbaar via www.musicaaeterna.nl of aan de kassa in de kerk. Jongeren tot en met 16 jaar mogen gratis naar binnen.

zondag 26 juni

Smurfen- en comicfiguurtjes beurs
10:30 - 15:30 Leerdam, Energieweg 15-Z. Voor iedereen die van smurfen en comicfiguurtjes houdt, is er meer dan 100 vierkante meter aan stands met allerlei vintage en nieuwe spulletjes. Entree is gratis.

Jongerenmiddag
13:00 - 18:00 Vianen, De Prenter, Grote Geusplein 1. Elke zondag is er een jongerenmiddag in De Prenter onder leiding van jongerenwerker Rachid. Diverse groepen in de leeftijd van 9 tot en met 20 jaar spelen onderling zaalvoetbal. Ook zijn er wisselende activiteiten die door de jongeren worden georganiseerd. Meer info: 06-57553115.

Muziekmiddag
14:00 Leerdam, Hofje van Aerden, Kerkstraat 67. Gezellige muziekmiddag met met medewerking van 'Debby & friends'. Daarnaast bezichtiging van de buitenruimte. Kosten zijn 10 euro.

dinsdag 28 juni

Be Yourself
19:30 - 21:00 Meerkerk, De Pukkel, Blommendaal 4. Ontmoeting en spelactiviteiten voor en door jongeren onder begeleiding van Buurtwerk. Deelname is gratis. Aanmelden is niet nodig, Meer informatie via 06-23239974.

donderdag 30 juni

Zomerzangavond
20:00 Schoonrewoerd, Hersteld Hervormde Kerk. Het Christelijk Gemengd koor Laudate Deum uit Leerbroek geeft een zomerzangavond, waaraan ook de Vereniging Bovenstem uit Ouderkerk aan de IJssel meewerkt. Naast koorzang zal er ook veel samenzang zijn. Toegang gratis. Er wordt een collecte gehouden voor opvang van Oekraïense vluchtelingen. Het appelwoord is door stichting Ontmoeting die deze opvang biedt.

zaterdag 2 juli

Bazaar/rommelmarkt Ichthuskerk
8:30 - 13:00 Meerkerk, in en rondom de Ichthuskerk. Er kunnen allerlei spullen worden gekocht, zoals boeken, speelgoed en elektronica. Ook worden er hamburgers en pannenkoeken gebakken. Daarnaast kan bij het rad van avontuur een gokje worden gewaagd. Een deel van de opbrengst van de bazaar gaat naar War Child. Wegens omstandigheden moest de datum worden verplaatst van 18 juni naar 2 juli.




Rondleiding stadhuis Culemborg
14.00 Culemborg, Stadhuis. Twee gidsen van het Toeristisch Informatie Punt Culemborg staan klaar om alles te vertellen en te laten zien van het oude Stadhuis. De rondleiding is gratis. Aanmelden: marianne.bakker3@gmail.com.

zondag 3 juli

Stiltedag Zen in het Rumpts Kerkje
10:00 - 16:00 Rumpt, Rumpts Kerkje, Schuttersteeg 2. Een stiltedag in Zen-stijl betekent een dag lang aandacht hebben voor dat wat er is. Binnen: de sacrale verstilling van het zitten met andere mensen. Buiten: het lopen met aandacht in het licht van de zomerzon. Koffie, thee en sap tussendoor. Een vegetarische lunch wordt verzorgd. Zie ook www.LotusOpDeLinge.nl.

Sing-in Nieuwland
14:30 Nieuwland, feesttent aan de Breezijde.Spreker tijdens de Sing-in is Rob Favier over het thema ‘teVREDEn’. De muziek wordt verzorgd door praiseband 4Tune. Bezoekers die met de auto komen kunnen parkeren op het Kerkplein of in de Torenstraat bij Het Brandpunt. Kijk voor meer informatie op www.singinnieuwland.nl.

maandag 4 juli

Algemene Ledenvergadering
Wijkvereniging West-End Maandag 4 juli a.s. om 19.30 uur. Zaal open 19.00 uur. Kunnen we eindelijk na de corana tijd weer onze jaarlijkse Algemene Leden vergadering houden. bestemd voor de leden en donateurs van Wijkvereniging West-End.