Gemeente in gesprek met aanbieders glasvezel

vijfheerenlanden • De gemeente Vijfheerenlanden is met verschillende aanbieders van glasvezel in gesprek om iedereen binnen de gemeente toegang te laten krijgen tot glasvezel. Ook op voor de aanbieder minder gunstige locaties. 

Niemand kan er eigenlijk omheen: verschillende aanbieders zijn aan de slag om in Leerdam en Vianen glasvezel aan te leggen. Inwoners hebben brieven gekregen, de posters gezien of de inlooppunten van één van de aanbieders. Logisch ook, men maakt meer en meer gebruik van internet. Tv kijken, bellen, werken en alles vraagt om een snelle verbinding.  

Geen overeenkomst
Vijfheerenlanden is met verschillende partijen, onder andere Delta, Open Dutch Fiber/T-Mobile en KPN, in overleg om tot overeenstemming te komen. Zo willen we dat iedereen in onze gemeente toegang tot glasvezel krijgt. Met de aanleg van de bekabeling is werk gemoeid in de openbare ruimte. Ook hier wil de gemeente garant staan voor een nette en veilige omgeving voor onze inwoners. De gemeente heeft regels opgesteld omtrent de nette en veilige openbare ruimte. 

Planning of vragen
Zodra de gemeente Vijfheerenlanden een instemming heeft afgegeven of instemming en een samenwerkingsovereenstemming heeft gesloten met een of meerdere marktpartijen zullen het  bewoners hierover natuurlijk informeren. Het staat inwoners vrij om vooruitlopend een overeenkomst af te sluiten met een aanbieder. Meer informatie is te vinden op www.vijfheerenlanden.nl