Boekverfilmingen bij Lingefilm

geldermalsen • LingeFilm vertoont deze week het Britse landgoeddrama Mothering Sunday (vrijdag 24 en zaterdag 25 juni om 20.30 uur). Op woensdag 29 juni om 20.00 uur draait het grotestadssprookje The Saint of the Impossible, de verfilming van Arnon Grunberg's Boekenweekgeschenk 'De Heilige Antonio'. 

Mothering Sunday is gebaseerd op de gelijknamige, succesvolle roman van Graham Swift. Het verhaal speelt zich af op één warme lentedag in 1924, ‘Moederszondag’. De dag waarop al het huispersoneel vrij krijgt voor familiebezoek. Jane Fairchild (Odessa Young) is het dienstmeisje van de aristocratische familie Nivens (Colin Firth, Olivia Colman). Zij heeft zelf geen familie meer en gebruikt de vrije dag om haar geheime minnaar Paul te ontmoeten, de zoon van een andere gegoede familie. De dag neemt een dramatische wending, die beslissend blijkt voor het verdere leven van Jane.
The Saint of the Impossible volgt de Peruaanse tweelingbroers broers Paul en Tito en hun moeder, die als illegaal in New York een leven proberen op te bouwen. Tijdens Engelse les leren ze de Kroatische Kristin kennen, door wie ze mateloos gefascineerd raken. Ondertussen krijgt hun moeder een relatie met Ewald die haar overtuigt dat ze meer kan dan ze nu doet en haar overhaalt om burrito's te gaan maken. Naast voortdurende geldproblemen dreigt uitzetting, maar de twee broers dromen vooral over liefde.

Te zien bij LingeFilm, gevestigd in De Pluk aan de Rijksstraatweg 64 in Geldermalsen. Entree normaal 9 euro/LingeFilm FanPas 6,50 euro. E-tickets via www.lingefilm.nl.