Alzheimer Café Leerdam: 'Dementie en voeding

leerdam • In Lingesteyn is er op dinsdag 28 juni weer een Alzheimer Café. Het gespreksonderwerp is dit keer 'Dementie en voeding'. Gastspreker is Martijn Bouwman, culinaire coach bij Rivas. 

De invloed van voeding op onze gezondheid staat al jaren in de schijnwerpers. Er wordt dan ook veel onderzoek gedaan naar de relatie tussen voeding en dementie. Hebben we met onze voeding bijvoorbeeld invloed op het ontstaan en verloop van de ziekte? Hoe kan je, als je zelf dementie hebt, toch zo prettig mogelijk eten en drinken? Martijn Bouwman geeft antwoord op onder andere deze vragen. Ook kunnen de gasten proeven van diverse hapjes die het eten van gezonde voeding kunnen stimuleren.

Met de vakantieperiode voor de deur, wordt de avond ontspannen afgesloten, met hapjes en een muzikale verrassing. In de maand juli is er geen bijeenkomst.

Het Alzheimer Café is te vinden in het Verpleeghuis Lingesteyn (let op: via de hoofdingang van de Lingepoli), Lingesteynplantsoen 20 in Leerdam. Inloop vanaf 19:00 uur, aanvang programma om 19:30 uur en einde om 21:15 uur.