Hospice Vijfheerenlanden

vianen • Hospice Vijfheerenlanden opent op zaterdag 25 juni van 14.00 tot 16.00 uur haar deuren voor belangstellenden. Men kan terecht voor algemene informatie over het hospice of interesse in vrijwilligerswerk binnen het hospice kenbaar maken. Vrijwilligers staan klaar om vragen te beantwoorden. Meer informatie is te vinden op www.hospicevijfheerenlanden.nl. Voor vragen kan men ook contact opnemen met de coördinator van het hospice via coordinator@hospicevijfheerenlanden.nl of bel 0347-779844. Hospice Vijfheerenlanden is gevestigd aan de Ruinkamp 14 4133 GX Vianen.


De Snuffelkelder

everdingen • De Snuffelkelder is komende zaterdag 25 juni van 10:00 uur tot 13:00 uur open. Kom eens een kijkje nemen in de Snuffelkelder, een winkel voor tweedehands spulletjes. Men is van harte welkom op Kweldam 15A Everdingen.


Zomerlezen met Bip van start 

leerdam • Wethouder Kees Bel heeft vorige week voorgelezen aan kinderen van groep 1/2 van basisschool Het Mozaïek. Ook deelde hij Bip-boekjes uit aan de kinderen. Daarmee is het Zomerlezen met Bip in Leerdam van start gegaan. Met een stempelactie, zoektocht in de Bibliotheek en voorleesactiviteiten zorgt leesmonster Bip van de Bibliotheek ervoor dat kinderen t/m 7 jaar ook in de vakantie plezier hebben met lezen en luisteren naar verhalen.

Er werd gestart met het boek ‘Boer Boris gaat naar zee’ dat werd voorgelezen door de wethouder. De kinderen konden kijken naar de vertelplaten in het vertelkastje terwijl ze aandachtig luisterden. Na het voorlezen werd er samen gezongen en gespeeld met allerlei dingen die boer Boris meeneemt naar zee. 

Hierna was het tijd om het materiaal van Zomerlezen uit te delen. Dit werd ook gedaan door de wethouder. De kinderen kregen een kleurplaat met voorleestijden erop, het Bip-doeboekje en een flyer om gratis lid te worden van de Bibliotheek. De wethouder vertelde de kinderen dat hij zelf ook erg van lezen houdt en dat de kinderen zeker eens naar de Bibliotheek moesten komen. “Het ziet er daar heel vrolijk uit, vol met boeken. Jullie moeten zeker eens met je ouders komen kijken!”

Alle kinderen t/m 7 jaar kunnen meedoen. Kinderen die geen boekje hebben gekregen, kunnen het ophalen in de Bibliotheek Leerdam. In het boekje staan vragen over Bip die je met behulp van een zoektocht door de Bibliotheek kunt beantwoorden. Bij juiste antwoorden verdienen kinderen een tattoo van Bip. Ook staat er een stempelkaart in het doeboekje. Daarmee sparen de kinderen voor een Bip-pakket. Het project loopt van 13 juni t/m 26 augustus.

Elke woensdag in de zomervakantie kunnen de kinderen in de Bibliotheek komen luisteren naar verhalen en leuke dingen doen. Kijk voor het programma en meer informatie op www.bibliotheeklekijssel.nl/zomerlezen.