Afbeelding
Foto:

geldermalsen • Iedereen kan een kijkje achter de schermen nemen op 18 juni bij de nieuwbouw van de Welkoop aan de Parallelweg 1d in Geldermalsen.

Doorgaans zijn bouwplaatsen gesloten voor publiek, maar tijdens de Dag van de Bouw op zaterdag 18 juni 2022 is deze van 09.00 tot 12.00 uur open voor iedereen. De toegang is gratis en er valt een hoop te beleven voor jong en oud.

De muren staan, het dak zit erop en de vloer is net deze week gestort. Een mooi moment om publiek welkom te heten op de bouwplaats. De nieuwe Welkoop winkel krijgt ruim 2.000m2 winkel- en magazijnruimte en 65 parkeerplaatsen.

Najaar 2022
Wanneer alles volgens planning verloopt wordt de winkel in het najaar van 2022 geopend.

De nieuwe winkel komt - als vervanging van de huidige Welkoop aan de Rijnstraat in Geldermalsen - te staan aan de Parallelweg bij de rotonde net ten noorden van de overweg van de spoorlijn Tiel-Geldermalsen en pal tegenover het grote multifunctionele centrum De Pluk.

De jaarlijkse Dag van de Bouw is dé open dag van de Nederlandse bouwsector. Op deze dag kan men niet alleen zien hoe ver het project gevorderd is, maar krijgt men ook uitleg over hoe de bouw in z'n werk gaat. 

Innovatie
Natuurlijk wordt er nog steeds veel handwerk door echte vakmensen verricht, maar achter de bouw gaat ook een wereld aan innovatie schuil, waar met de modernste technologieën en technieken wordt gewerkt.

Daarnaast kan men in samenwerking met JobXion een kijktraining volgen voor wat er allemaal bij het monteren van zonnepanelen komt kijken.

Activiteiten kinderen
Men leert van een bouwvakker hoe een muur gemetseld wordt. Speciaal voor de kinderen zijn er activiteiten zoals een springkussen en kinderen kunnen als een bouwvakker op de foto.