donderdag 16 juni

Jongerenavond
19:00 - 21:00 Leerdam, wijkvereniging West-End. Multiculturele jongerenavond, met activiteiten als: FIFA, poolen en gezelschapsspelletjes spelen. Leeftijd vanaf 14 jaar. Toegang gratis.

vrijdag 17 juni

Voetbaltoernooi
15:00 Leerdam, veldje achter Anadolu moskee. Wekelijks toernooi. Leeftijd: vanaf tien jaar. Teams worden ter plaatse samengesteld. Deelname is gratis. Aanmelden is niet nodig.

Nacht van Gebed voor de vervolgde kerk
19:45 Ameide, Sionskerk, Prinsegracht. Vrijdag 17 op zaterdag 18 juni is er weer de Nacht van Gebed voor de vervolgde kerk georganiseerd door Open Doors. Ook de Hervormde gemeente Ameide doet mee. De avond/nacht start om 19:45 uur. Van Open Doors is er informatie gekregen om te gebruiken. 'Bidden kan iedereen, overal, daar hoef je niet voor op reis. En onze gebeden komen waar wij niet kunnen komen. Doe je mee? Het is goed om zo ook samen rond onze vervolgde broeders en zusters te staan'. Afsluiting rond 2:00 uur. Belangstellenden kunnen ook een deel van de avond/nacht komen en dus eerder weggaan of later aansluiten.

Open Doors Nacht van Gebed in Asperen
20:00, Asperen, Gebouw Salem, Voorstraat 3. De kerk in Asperen doet weer mee aan de Nacht van Gebed van Open Doors. Tijdens deze nacht bidden christenen in Nederland en België voor christenen die wereldwijd vervolgd worden om hun geloof. De gebedssessie begint in Asperen om 20:00 uur met een korte inleiding, daarna volgen er acht rondes voor acht verschillende landen. Elke gebedsronde wordt door iemand anders ingeleid. Tussendoor zijn er korte pauzes, de afsluiting is om 2:00 uur. Mensen kunnen de hele avond binnenlopen.

zaterdag 18 juni

Rommelmarkt
9:00 -14:30 Hagestein, terrein achter het Kerkelijk Centrum aan de Dorpsstraat. De Hervormde gemeente Hagestein/Hoef en Haag houdt een zomer-/rommelmarkt, waarvan de opbrengst is bestemd voor het onderhoud van de kerkelijke gebouwen. Er zijn kramen met boeken, speelgoed, brocante, serviesgoed, meubels, elektra en andere tweedehands spullen. Tevens zijn er ook kramen met bloemen en planten, gebak en koek, patat, ijs, hamburgers en saté en de beroemde wafels worden vers gebakken. Er is een koffiehoek om even een drankje te nuttigen, terwijl de kinderen zich vermaken op het springkussen.

Tuinfair
11:00 - 15:00 Gellicum, tuin van De Oude Pastorie, Kerkweg 4. Particulieren en (kleine) ondernemers verkopen hun handgemaakte producten en bestemmen een deel van de opbrengst voor een goed doel. Het aanbod bestaat uit handgemaakte hoeden, exclusieve sieraden, pottenbakkerswerk, handgemaakt naai- en haakwerk, zelfgemaakte kaarten, fruit, broodjes, koffie, thee en snoep en verse bloemen. Voor kinderen staat er een grabbelton.

Concert Excelsior Hagestein
19:30 Hagestein, Dorpshuis De Biezen. Fanfareorkest Excelsior Hagestein brengt een concert met bekende nummers uit diverse jaren, van Queen tot aan Mart Hoogkamer. Entree: 7,50 euro (incl. hapje en drankje). Meer info: www.excelsiorhagestein.nl.

zondag 19 juni

Jongerenmiddag
13:00 - 18:00 Vianen, De Prenter, Grote Geusplein 1. Elke zondag is er een jongerenmiddag in De Prenter onder leiding van jongerenwerker Rachid. Diverse groepen in de leeftijd van 9 tot en met 20 jaar spelen onderling zaalvoetbal. Ook zijn er wisselende activiteiten die door de jongeren worden georganiseerd. Meer info: 06-57553115.

dinsdag 21 juni

Be Yourself
19:30 - 21:00 Meerkerk, De Pukkel, Blommendaal 4. Ontmoeting en spelactiviteiten voor en door jongeren onder begeleiding van Buurtwerk. Deelname is gratis. Aanmelden is niet nodig, Meer informatie via 06-23239974.

donderdag 23 juni

Natuurwandeling
19:30 - 21:30 Asperen, vanaf parkeerplaats bij restaurant Bombero. IVN West-Betuwe verzorgt een natuurexcursie langs de Zuiderlingedijk in Asperen. Het gebied is onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en rijk aan watervogels. Er is van alles te zien en te horen. Tijdens de wandeling staan de gidsen ook stil bij de vele planten. De wandelafstand is vier kilometer. Deelname is gratis. Aanmelden: eefke@phkholding.nl.

Thema-avond: naar school
20:00 Leerdam, Bibliotheek, Dokter Reilinghplein 3. De Historische Vereniging Leerdam organiseert een thema-avond met foto’s uit de beeldbank over de ontwikkeling van de scholen in Leerdam, Schoonrewoerd, Oosterwijk en Kedichem. Waar stonden de scholen, waar zijn ze gebleven? Welke schooltypes waren er in Leerdam? Ook niet-leden zijn welkom. Toegang is gratis. Aanmelden: ablom@blomleerdam.nl.

vrijdag 24 juni

Voetbaltoernooi
15:00 Leerdam, veldje achter Anadolu moskee.Wekelijks toernooi. Leeftijd: vanaf tien jaar. Teams worden ter plaatse samengesteld. Deelname is gratis. Aanmelden is niet nodig.

Concert
20:00 Leerdam, Partycentrum 'Het Dak', Tiendweg 9/a.Koninklijke stedelijke muziekvereniging Kunstliefde en Vriendschap viert het 140-jarig bestaan.Thema van het concert is 'A trip down memory lane'. Toegang gratis.

zaterdag 25 juni

Open dag zorgboerderij ‘Onze Missie’
10:00 - 15:00 Gellicum, Spinweg 2. Zorg- en logeerboerderij 'Onze Missie' biedt ontspanning, professionele zorg van A tot Z, dagbesteding en logeeropvang aan ouderen vanaf vijftig jaar. Op de open dag kunnen de gebruikelijke dagbestedingen en activiteiten beleefd worden, zoals koken, knutselen, muziek, tuinieren en dierenverzorging. Daarnaast zijn er ‘stamgasten’ aanwezig die belangstelleden graag meer vertellen over hun ervaringen bij Onze Missie.

Concert voor vrede ‘Dona nobis pacem’
Dona Nobis Pacem, Baltische koormuziek, a capella en met orgelbegeleiding. ‘Geef vrede, Heer!’ Die roep om vrede is van alle tijden en werd op indringende wijze op muziek gezet door de Letse componist Peteris Vasks. Net als zijn Estse collega Arvo Pärt verbindt Vasks een geheel eigen geluid met elementen uit eeuwenoude muziektraditie. Pärt sluit met nadruk aan bij de middeleeuwse mistraditie, maar doet dat op geheel eigen, spannende wijze. Van de eveneens Estse Cyrillus Kreek hoort u drie psalmen. Bidden om vrede gaat over land- en taalgrenzen heen. Samen zingen geeft hoop en geeft schoonheid die alle huidige ellende overstijgt, zoals in het korte ‘My peace I leave you’ van de Noorse Knut Nysted.

zondag 26 juni

Jongerenmiddag
13:00 - 18:00 Vianen, De Prenter, Grote Geusplein 1.Elke zondag is er een jongerenmiddag in De Prenter onder leiding van jongerenwerker Rachid. Diverse groepen in de leeftijd van 9 tot en met 20 jaar spelen onderling zaalvoetbal. Ook zijn er wisselende activiteiten die door de jongeren worden georganiseerd. Meer info: 06-57553115.

maandag 27 juni

Zomeravonddrives Bridgeclub Nieuwegein
19:15, Nieuwegein, De Petanque. BCN organiseert ook dit jaar weer op de maandagavond de zomeravond bridgedrives. Vanaf maandag 27 juni tot en met maandag 22 augustus in de Petanque, Galecopperzooom 1 Nieuwegein (3437 PJ). Aanmelding per paar is noodzakelijk, lid van een bridgevereniging niet. Het inschrijfgeld bedraagt 6 euro per paar. U dient uiterlijk 19.15 uur aanwezig te zijn; we starten om 19.30 uur. Per avond worden 24 spellen gespeeld. Het maximum aantal deelnemers is 48 paren. Er zijn prijzen in iedere lijn. Bij onvoldoende deelname op de 1e 3 avonden (minder dan 18 paren), worden de resterende drives gecanceld. Dit wordt dan gemeld op de website van BCN. Informatie: Anneke Hamersma (tel. 06-53374398). Zie ook de website: www.bridgeclubnieuwegein.nl.

dinsdag 28 juni

Be Yourself
19:30 - 21:00 Meerkerk, De Pukkel, Blommendaal 4. Ontmoeting en spelactiviteiten voor en door jongeren onder begeleiding van Buurtwerk. Deelname is gratis. Aanmelden is niet nodig, Meer informatie via 06-23239974.