• Brennan Bieri snelt langs zijn tegenstander.
• Brennan Bieri snelt langs zijn tegenstander. Foto: Jeroen de Bruin

Heukelum blijft in tweede klasse

breukelen • Heukelum is ook volgend jaar actief in de tweede klasse. In de nacompetitiewedstrijd in en tegen Breukelen ging de ploeg van Jerome Ceton met 3-0 onderuit.

Het gevoel dat er meer te halen viel, zal na afloop overheerst hebben bij Heukelum. Grote delen van de wedstrijd was men zeker niet minder dan de thuisploeg, die geen moment de indruk wekte een niveau hoger geacteerd te hebben het afgelopen seizoen. Breukelen liet na om druk te zetten op de Heukelumse defensie, wanneer deze aan het opbouwen was. Hierdoor liet het Heukelum eigenlijk vrij makkelijk in de wedstrijd komen.

Het lukte Heukelum, dat aantrad zonder aanvoerder Sil van Putten, echter niet om tot grote kansen te komen. Tegenvaller voor de bezoekers was ook het vroege uitvallen van aanvaller Tim Schwebke. Hiermee verloor Heukelum zijn aanspeelpunt voorin. Invaller Thomas van Iperen moet het meer van zijn diepgang hebben. Het eerste dreigende moment kwam na ruim een kwartier spelen van Breukelen. Het afstandsschot van Saïd Mousslih werd echter stijlvol gepakt door Heukelum-doelman Yoerik van ‘t Pad. Een paar minuten later was er een levensgrote kans voor de thuisclub. Spits Falko van Doorn faalde echter hopeloos. Daarmee was de meest dreigend fase van Breukelen eigenlijk meteen afgelopen.

Heukelum had in het restant van de eerste helft een licht overwicht. Benjamin Meijdam kwam een teenlengte te kort om een voorzet van Brennan Bieri te promoveren tot goal en Ricardo Papilaja probeerde het tweemaal van afstand, maar de grootste kans was voor Ferry Meijdam. Vlak voor rust trok hij naar binnen en kreeg hij de mogelijkheid om van een meter of tien uit te halen. Zijn schot miste echter kracht.

Toeval

Na de rust veranderde het spelbeeld in eerste instantie niet en na vijf minuten was er opnieuw een grote kans voor Heukelum. Brennan Bieri kwam één op één met Breukelen-keeper Sem van Steenis, maar wachtte te lang met schieten, waardoor die laatste redding kon brengen. Vijf minuten later kwam Heukelum goed weg toen Max Schaaij hands leek te maken toen hij zich voor een bal gooide binnen de eigen zestien. Scheidsrechter Mol wuifde de protesten van Breukelen echter weg. Na krap een uur spelen kwam Breukelen uit het niets op voorsprong. Een hoekschop kwam per toeval voor de voeten van de net ingevallen Mike Versloot, die via de hand van Yoerik van ‘t Pad raak schoot.

Vervolgens gebeurde er twintig minuten lang eigenlijk vrij weinig, tot tien minuten voor tijd. Ondanks de vermoeidheid wist Heukelum er nog een heel aardig slotoffensief uit te persen. Benjamin Meijdam schoot de bal van afstand richting de verre hoek, maar het schot werd knap gekeerd door Sem van Steenis. Een paar minuten later werd een voorzet van Thomas van Iperen door Max Schaaij maar net naast gekopt. Heukelum ging vervolgens meer en meer risico nemen, waardoor de ruimtes groot werden. Breukelen wist hier nog twee keer van te profiteren via Olivier Branderhorst (prachtig afstandsschot) en opnieuw Mike Versloot (intikker).En dus bleef Heukelum, ondanks de moedige inspanningen, met lege handen achter. Gezien het vertoonde spel is FC Breukelen echter ook nog alles behalve zeker van lijfsbehoud.

Heukelum-trainer Jerome Ceton had ook het gevoel dat er meer in had gezeten, maar toch overheerste een gevoel van trots na afloop. “Dit nacompetitieduel was een wedstrijd waar we niet per se op hadden gerekend, maar als je er staat wil je winnen en dat was mogelijk. Het uitvallen van Tim Schwebke hielp niet mee, maar ik wil ook niet vervallen in excuses. Ik ben trots op deze groep. Aan hoe iedereen bij ons het veld afkwam was te zien dat we alles hebben gegeven tot de allerlaatste minuut.”