ZomerOndernemer weer van start

vijfheerenlanden • Ook deze zomer gaat ZomerOndernemer weer van start in Stichtse Vecht, Nieuwegein en Vijfheerenlanden. 

Jongeren tussen de 15 en 25 jaar kunnen deelnemen aan dit ondernemersproject en zo ervaren hoe het is om te ondernemen door, gedurende de zomervakantie, een eigen bedrijf te starten en te runnen. Gewoon om te proberen en te kijken of het ondernemerschap iets voor ze is.

ZomerOndernemer begint met een driedaagse ‘ondernemersbootcamp’. In de weken die volgen zijn de deelnemers tijdens enkele terugkomochtenden te gast bij lokale ondernemers voor workshops, presentaties en rondleidingen. 

In de tussentijd werken de jongeren aan hun bedrijf en krijgen ze alle begeleiding die nodig is van gecertificeerde ondernemerscoaches. ZomerOndernemer sluit na zes weken af met een ondernemersmarkt.

Een goed bedrijfsidee en een flinke dosis motivatie vormen de belangrijkste voorwaarden voor deelname. De jongeren zitten nergens aan vast en inschrijven bij de KvK is niet verplicht. Het gaat puur om jongeren te enthousiasmeren voor het ondernemerschap.

Dankzij de steun van de betrokken gemeentes en landelijke sponsoren is deelname aan ZomerOndernemer volledig gratis. Sterker nog, de eerste twintig deelnemers ontvangen zelfs een startkapitaal van 150 euro. Tijdens het project is er ook de gelegenheid om op vakantie te gaan. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden op www.zomerondernemer.nl.