Dag van de Bouw bij Huis ter Leede

leerdam • In Leerdam Oost kan men tijdens de landelijke Dag van de Bouw op zaterdag 18 juni een kijkje nemen in de nieuwbouw van woonzorgorganisatie Huis ter Leede aan de Oranjehof.

Ook de naastgelegen nieuwe aanleunwoningen kunnen bekeken worden. De nieuwbouw bestaat uit 87 zorgappartementen, 26 zelfstandige woningen en 20 appartementen en krijgt een belangrijke functie voor mensen uit de buurt. 

Zo komt er een ontmoetings- en activiteitenruimte waar mensen uit het woongebouw en de buurt elkaar kunnen ontmoeten. 

Woonzorg Nederland is opdrachtgever van de nieuwbouw. Als alles volgens planning gaat vindt de verhuizing eind november plaats. Tussen 9:00 en 12:00 uur kan men het bouwterrein onder begeleiding betreden. 

Aanmelden is niet nodig. Niet toegankelijk met een rolstoel of kinderwagen. De organisatie is in handen van bouwonderneming Stout. Er is koffie en limonade met wat lekkers.


Training voor meiden

vianen • In wijkcentrum Ammo aan de Langeweg 6B in Vianen is er op de maandagen 20 en 27 juni en 4 juli tussen 16:00 en 17:00 uur een 'Meiden15+-training'. 

Bedoeld voor meiden om verhalen en ervaringen met elkaar te delen over dingen waar ze tegenaan lopen, zoals: relaties, vriendschappen, zelfbeeld en sociale media. 

Onderwerpen die aan bod zullen komen zijn onder andere: zelfbeeld, aangeven van grenzen, weerbaarheid en stevig in je schoenen staan, mentale gezondheid, sociale media en lichaam & seksualiteit. Het doel is om deelnemers weerbaarder en sterker te maken. 

Aanmelden via Lorraine.smits@gro-up.nl of 06-577990791.