zaterdag 11 juni

Vogelbeurs bij De Vogelvriend
09:00 - 12:00 Leerdam, De Vogelvriend, P.M. van Gentstraat 23. Op deze vogelbeurs zal een aantal vogelhandelaren aanwezig zijn. Er is nog plaats voor vogelliefhebbers die vogels te koop willen aanbieden. Tevens is er een stand waar men vogelbenodigdheden kan kopen.

Honda Event met rommelmarkt en toerrit
10:00 Ameide, Industrieweg 1. Bij Honda Bromfietsen aan de Industrieweg 1 in Ameide wordt op zaterdag 11 juni van 10:00 tot 16:00 uur een Big Honda Event gehouden met een rommelmarkt, show, een toerrit en speciale prijzen. Er zijn hapjes, drankjes, ijsjes, muziek en een luchtkasteel. Ook is er een show met nieuw gebouwde en originele Honda’s. Er is een groot assortiment van bromfietsen, kleding, helmen en nieuwe en gebruikte onderdelen.

Koorconcert Vianen
19:30 Vianen, Grote Kerk. Concert van het Chr. Sliedrechts Mannenkoor en het Hallelujakoor, van wel 300 zangers, onder leiding van Martin Zonnenberg. De dirigent zal ook de vleugel bespelen. Peter Wildeman begeleidt op orgel en spreker op deze avond is ds. Van Velzen. Reserveren is aanbevolen en kan via www.peterwildeman.nl/concerten. De collecte deze avond is voor Noodhulp Oekraïne (Bijzondere Noden).



woensdag 15 juni

Wielertoertocht ‘Tocht der Frinten Alblasserwaard’
08:30, Groot-Ammers, Sportpark. Vanaf Sportpark Gelkenes (De Boomgaard 1) heeft organisator Peter van der Grijn uit Groot-Ammers twee routes van 70 en 120 kilometer uitgezet. Inschrijven is mogelijk op www.sportfrinten.nl of op de dag zelf. Vanaf 8:00 uur is de kantine open en kan worden ingeschreven. De officiële start is voor alle afstanden vanaf 8:30 uur. De inschrijving sluit om 10:30 uur. Kosten bedragen 5 euro voor defensiemedewerkers (incl. veteranen van defensie). Voor de overige deelnemers is dat 8 euro. Op de dag zelf inschrijven kost 2 euro extra.

Mamacafé Leerdam over voeding
10:00 Leerdam, Noorderberg, Bergstraat 90. Deze keer gaat het over voeding voor de allerkleinsten. Er worden tips en trics gedeeld en er is de mogelijkheid om in wat kookboeken te kijken.

Kinderbingo
14:45, Leerdam, Wijkvereniging West-End. Kinderen vanaf vier jaar mogen meespelen. Voor donateurs/leden zijn de kosten 7 euro, voor niet-donateurs/leden 7,50 euro. Er zijn leuke prijzen te winnen en (goot)ouders zijn welkom om de kinderen te helpen. In de pauze krijgen de kinderen limonade en iets lekkers.

Voorlezen met knutselen
15:00 Leerdam, bibliotheek. Er wordt voorgelezen uit het boek 'Zaadje in de wind'. Na het voorlezen wordt er een zonnebloem geknutseld met echte zaadjes. Deelname is gratis. Leeftijd: 4-6 jaar.

vrijdag 17 juni

Nacht van Gebed voor de vervolgde kerk
19:45 Ameide, Sionskerk, Prinsegracht. Vrijdag 17 op zaterdag 18 juni is er weer de Nacht van Gebed voor de vervolgde kerk georganiseerd door Open Doors. Ook de Hervormde gemeente Ameide doet mee. De avond/nacht start om 19:45 uur. Van Open Doors is er informatie gekregen om te gebruiken. 'Bidden kan iedereen, overal, daar hoef je niet voor op reis. En onze gebeden komen waar wij niet kunnen komen. Doe je mee? Het is goed om zo ook samen rond onze vervolgde broeders en zusters te staan'. Afsluiting rond 2:00 uur. Belangstellenden kunnen ook een deel van de avond/nacht komen en dus eerder weggaan of later aansluiten.

Open Doors nacht van het Gebed in Asdperen
20:00, Asperen, Gebouw Salem, Voorstraat 3. De kerk in Asperen doet weer mee aan de Nacht van Gebed van Open Doors. Tijdens deze nacht bidden christenen in Nederland en België voor christenen die wereldwijd vervolgd worden om hun geloof. De gebedssessie begint in Asperen om 20:00 uur met een korte inleiding, daarna volgen er acht rondes voor acht verschillende landen. Elke gebedsronde wordt door iemand anders ingeleid.Tussendoor zijn er korte pauzes, de afsluiting is om 2:00 uur. Mensen kunnen de hele avond binnenlopen.

zaterdag 18 juni

Rommelmarkt
9:00 -14:30 Hagestein, terrein achter het Kerkelijk Centrum aan de Dorpsstraat. De Hervormde gemeente Hagestein/Hoef en Haag houdt een zomer-/rommelmarkt, waarvan de opbrengst is bestemd voor het onderhoud van de kerkelijke gebouwen. Er zijn kramen met boeken, speelgoed, brocante, serviesgoed, meubels, elektra en andere tweedehands spullen. Tevens zijn er ook kramen met bloemen en planten, gebak en koek, patat, ijs, hamburgers, saté en de beroemde wafels worden vers gebakken. Er is een koffiehoek om even een drankje te nuttigen, terwijl de kinderen zich vermaken op het springkussen.