Expositie Lies Westenburg in Leerdam

leerdam • Bij Stichting De Kunstplaats Vijfheerenlanden is de komende twee maanden een expositie met schilderijen en tekeningen te zien van de bekende kunstenaar, cameraman en tv-regisseur M.E.L. (Lies) Westenburg (Schoonrewoerd 1922 – Leerdam 2004). Vrienden en bewonderaars van Lies Westenburg hebben uit hun particuliere collecties een representatieve selectie van zijn kunstwerken bijeengebracht om tentoon te stellen.

Lies Westenburg was een markante Leerdammer met een flamboyante levensstijl en een grote kring trouwe vrienden van allerhande pluimage om zich heen. Ook was hij decennia lid van de Leerdamse Roeivereniging en maakte hij talloze rake schetsen van situaties op en langs de Linge. Met subtiele maar trefzekere lijnen en streken maakte Westenburg portretten, gezelschappen en landschappen in een losse stijl tussen figuratief en abstract in. Hij vermengde met groot gemak diepgang en humor in beelden, maar ook in gesprekken over talloze ideeën en onderwerpen, en stond hij open voor de meest uiteenlopende muziek die anderen inbrachten.

Zijn nalatenschap verspreidde zich over talloze liefhebbers van zijn speelse kunst. Een aantal van hen heeft nu de handen ineengeslagen om tot een gepast eerbetoon aan de honderd jaar geleden geboren kunstenaar te komen. De expositie is te zien bij Stichting De Kunstplaats Vijfheerenlanden, Markt 7 te Leerdam en duurt van 4 juni tot en met 30 juli. Men is open van donderdag t/m zaterdag tussen 11.00 en 16.30 uur. De entree is gratis.