• Eén van de eerder edities van Glassdance.
• Eén van de eerder edities van Glassdance. Foto: Hans van Vrouwerf

Glassdance en Glassrock komen eraan

leerdam • “Yes, we kunnen weer als vanouds muzikaal los gaan tijdens de Glassdance en Glassrock die op 24 en 25 juni in Leerdam worden gehouden.” Medeorganisator Tinja van Zanten is erg blij dat beide avonden weer als vanouds kunnen doorgaan.

Twee avonden lang kunnen muziekliefhebbers weer heerlijk genieten van verschillende optredens. Tijdens Glassdance op vrijdagavond treden de DJ’s Ronny Hammond, Bruce D’Angelo, Ron Stutz, Reinier, Atilla, Ronald Molendijk en DJ ROOG op. Tijdens Glassrock op zaterdagavond, volgens velen het aller leukste rockfestival van onze omgeving, zijn er optredens van de AC/DC coverband, Midnight Temptation, Queen by Miracle en DJ Madness. Het kan niet anders, dit worden twee geweldige muzikale avonden.

Tinja van Zanten vertelt dat Glassdance alweer voor de vijfde wordt gehouden en de Glassrock voor de tweede keer. Vanwege corona konden beide festivals in 2020 niet doorgaan. Tinja van Zanten: “Gelukkig konden wij vorig jaar wel in zeer aangepaste vorm het Glassdance en Zomerfestival houden. Alleen mochten er vorig jaar maar 750 mensen per avond op het festivalterrein aan de Lingedijk. Nu mogen we weer als vanouds een muzikaal feestje vieren met 2.000 bezoekers per avond. Net als vorig jaar moeten we ook dit jaar weer entreegeld vragen. Wij willen dit liever ook niet, maar het kan niet anders, om uit de kosten te komen. Wel zijn de kaartjes dit jaar goedkoper.” Dat mensen er naar uitkijken weer een avondje ouderwets uit hun bol te kunnen gaan bij allerlei soorten van muziek wordt bewezen door het feit dat de earlybird kaartjes, die tegen een gereduceerde prijs werden aangeboden, super snel waren uitverkocht. Verder gaf Tinja van Zanten aan dat de organisatie nog wel een paar helpende handen kan gebruiken. Dus wie een handje wil helpen kan zich melden op: info@zomerfestivalleerdam.com.

Een kaartje kost voor alle leeftijden nu 10 euro per avond of er kan een combikaartje voor beide avonden worden gekocht voor 15 euro. Wie nog wil moet snel zijn, want de kaartverkoop gaat hard. Tinja van Zanten: “De kaarten kunnen niet bij het festival terrein gekocht worden, maar moeten echt vooraf worden besteld op: www.glassdance.nl. Wel kunnen bezoekers op het terrein consumptiemunten kopen.
Rondom het terrein staan voldoende drank- en eetkramen. Het is ten strengste verboden om drank en drugs mee te brengen.” Van Zanten roept alle bezoekers op zich aan de regels te houden. “Want dan kan iedereen, jong en oud genieten van een fijne avond.” Glassdance en Glassrock worden gehouden op de parkeerplaats van de Glasfabriek aan de Lingedijk. De organisatie is zeer blij dat zij ieder jaar weer van deze parkeerplaats gebruik mogen maken. Beide avonden beginnen om 18.00 uur en duren tot 01.00 uur.

Mimi van Rossem