Seizoen Ameide zit erop

ameide • Ameide wist een halfuurtje goed mee te voetballen, maar daarna nam De Alblas het initiatief over en kantelde de wedstrijd. Uiteindelijk wonnen de pupillen van trainer Maarten van Gastelen met 0-2 op Meihoven. 

“We kenden een goede start, met twee 100% kansen. Maar Kevin Kroeze wist ons niet te belonen”, zag Ameide-trainer Jan Verveer. “Ongetwijfeld zat er een beetje spanning op de wedstrijd bij onze tegenstander.” Van Gastelen schudde zijn hoofd. “Van spanning was geen sprake, maar we wisten in de opening eventjes geen raad met de door Ameide gehanteerde speelwijze. Ze maakten het veld groot. Na de eerste drinkpauze heb ik het kunnen omzetten en stond het bij ons beter.”

Met resultaat, want Jesse Steegwijk wist de score te openen voor de West-Alblasserwaarders. “In de rust hoorden we dat Alblasserdam op een 2-0 voorsprong stond en toen was het voor ons wel klaar. Onze tweede treffer van Jari Zijderveld deed er eigenlijk niet meer zoveel toe. Wel toen het plotseling bij Alblasserdam gelijk werd, we gingen er weer in geloven. Vijf minuten voor tijd waren we nog de kampioen, totdat ze daar de buit alsnog binnenhaalden. Zuur, maar terecht. Als je van de laatste elf wedstrijden, er tien wint. Overigens heb ik goede hoop op het verloop van de nacompetitie. We kijken niet te ver vooruit. Eerst aanstaande zaterdag tegen Vuren”, aldus Van Gastelen.

Collega Jan Verveer keek wel verder vooruit. “Een lang seizoen zit erop. Gedurende de wedstrijd kregen de afscheidnemers Jorn Keppel en Ruud de Groot nog een publiekswissel. De komende weken trainen we nog een paar keer en gaan we ons tweede elftal aanmoedigen, dat zich wist te plaatsen voor de nacompetitie.”