• Gerard Breider zoekt namens Asperen de aanval.
• Gerard Breider zoekt namens Asperen de aanval. Foto: Nico Van Ganzewinkel

Asperen overklast Leerdam Sport en gaat de nacompetitie in

asperen • Asperen heeft de reguliere competitie afgesloten met een klinkende 7-2 overwinning op Leerdam Sport’55. Doordat Unitas aan zijn sportieve plicht voldeed en in eigen huis won van GSC/ODS mag Asperen zich gaan opmaken voor de nacompetitiewedstrijden om promotie.

De opdracht voor de ploeg van Jeffrey Kleijn was vooraf duidelijk: zelf winnen en hopen op puntverlies van concurrent GSC/ODS. Dat het mogelijk moest zijn om te winnen van laagvlieger Leerdam Sport stond vast. Des te meer zal Kleijn zijn geschrokken toen hij na zeven minuten de bal achter zijn eigen keeper Dennis Rooijackers zag liggen. Desmond Main opende namelijk de score namens Leerdam Sport. Asperen had nog niet veel gecreëerd toen middenvelder Ruben Boet na ruim een kwartier mocht aanleggen voor een vrije trap van vlak buiten de 16. Boet schoot de bal keurig in de hoek: 1-1. Vervolgens was het Maikel Groenenberg die na 35 minuten voor de 2-1 zorgde. Gerard Breider kwam goed door over de rechterkant en legde terug op de inlopende Groenenberg, die hard en doeltreffend uithaalde. Het bleek de bevrijding voor de thuisploeg. Michiel den Hartog (naar binnen komen en schieten) en Tariq Ibrahim (penalty) zorgden namelijk nog voor de rust voor de 3-1 en 4-1.

In de rust was ook al bekend dat Unitas in eigen huis met 2-0 voor stond tegen GSC/ODS en dus was er geen vuiltje aan de lucht voor Asperen. Dat zou de rest van de middag ook niet meer veranderen. Na een uur spelen zorgde invaller Hessel Breider voor de 5-1. Diezelfde Breider zorgde tien minuten later ook voor de 6-1 met een houdbaar schot van afstand, wat Leerdam Sport-keeper Justin de Bruin door zijn vingers liet glippen. Desmond Main maakte nog de 6-2, maar het slotakkoord was voor Tariq Ibrahim die een vrije trap rechtstreeks binnenschoot.

In Gorinchem was Unitas ook in de tweede helft gas blijven geven (einduitslag 5-0) en dus speelt Asperen op dinsdag 14 juni tegen MOC’17 in de nacompetitie. Jeffrey Kleijn was na afloop gelukkig met het feit dat zijn ploeg de strijd nog even mag voortzetten. “Op basis van ons spel over het gehele seizoen hebben we die plek in de nacompetitie verdiend, denk ik. De reden dat we het spannend hebben gemaakt is vooral doordat we veel kansen gemist hebben. Dan is het wel lekker voor het vertrouwen om er vandaag zeven te maken. We gaan volle bak voor promotie en dan zien we waar het schip strandt.”