• Heukelum-spits Ferry Meijdam eerder dit seizoen in actie. Heukelum zal hopen op zijn goals.
• Heukelum-spits Ferry Meijdam eerder dit seizoen in actie. Heukelum zal hopen op zijn goals. Foto: Jeroen de Bruin

Heukelum en Asperen op voor promotie

Algemeen Voorbeschouwingen

HEUKELUM/ASPEREN • De reguliere competities zitten erop en dus kan het merendeel van amateurvoetballend Nederland op vakantie. Voor een aantal ploegen staat er echter nog een toetje op het programma. Binnen het verschijningsgebied van Het Kontakt - Vijfheerenlanden zijn er twee ploegen die op mogen voor promotie. Heukelum strijdt voor een plekje in de eerste klasse, terwijl Asperen volgend seizoen in de derde klasse hoopt te acteren. 

Wie in de winterstop had gezegd dat Heukelum nog als vierde zou eindigen in 2F en een plek in de nacompetitie om promotie zou afdwingen, was waarschijnlijk voor gek verklaard. De ploeg van Jerome Ceton bungelde onderaan en het lukte steeds maar niet om in de sterkst mogelijke formatie aan te treden. 

Toen dat laatste vanaf medio maart echter wel steeds vaker lukte, ging het lopen. Op 22 maart maart won Heukelum van EBOH, waarna men nog negen keer zou winnen en slechts drie keer verloor. De derde periode werd op de voorlaatste speeldag al veilig gesteld en dus mag Heukelum allereerst de strijd aangaan met FC Breukelen, de nummer dertien uit 1C. Indien die wedstrijd wordt gewonnen komt Heukelum tegen de winnaar van het duel tussen De Zwerve..