Meetmoment turnsters

leerdam • 25 jonge turnsters van de gymnastiekverenigingen DSS Leerdam, SVZ Zijderveld en DOS Vianen hebben afgelopen zaterdag hun eerste meetmoment geturnd.

Dit seizoen is voor selectieturnsters in de leeftijd van 7 t/m 9 jaar nieuwe oefenstof ontwikkeld waarbij veel en veelzijdig bewegen op een speelse manier het motto is. Met deze oefenstof en het houden van een zogenaamd ‘meetmoment’ krijgt elke turnster een unieke en persoonlijke sportervaring aangeboden.
De nadruk ligt niet op presteren maar meer op het laten zien wat zij heeft geleerd en wat zij beheerst. Dit meetmoment werd zaterdag gehouden in de door DSS Leerdam beschikbaar gestelde zaal. De Leerdamse vereniging en SVZ Zijderveld deden elk met zes turnsters mee en de Viaanse vereniging DOS reisde met dertien turnsters af naar Leerdam.

De jonge turnsters lieten het publiek genieten van hun uitgevoerde onderdelen op sprong, brug, balk en vloer en zij konden hiermee stickers verdienen in de kleuren goud, zilver en brons. Na afloop kregen alle turnsters een diploma en een medaille en ging iedereen tevreden en met een grote glimlach naar huis. Een mooie samenwerking tussen deze drie verenigingen die volgend seizoen voor deze leeftijdscategorie zeker een vervolg krijgt.


Acht jeugdrenners Jan van Arckel naar NK

regio • Acht jeugdrenners van RC Jan van Arckel hebben zich weten te kwalificeren voor het NK-jeugdwielrennen op11 juni in Nijverdal. De geplaatste renners zijn: Categorie 1: Caitlynn Boom (Leerdam), categorie 2: Sarah (Werkendam), categorie 3: Deborah van Ooijen (Sliedrecht), categorie 4: Jedidjah van Ooijen (Sliedrecht) en Niek Wolthuis (Hank), categorie 5: Isis Versluis (Meerkerk) en Marilene van de Graaf (Groot-Ammers), categorie 7: Stan Holthuis (Sleeuwijk).