Waterpolodames verliezen laatste duel

gorinchem/leerdam • De dames van de Linge/PCG mochten zondag aantreden tegen het eerste damesteam van Aquarijn uit Nieuwegein. De laatste wedstrijd van het seizoen werd verloren met 4-5. Hiermee eindigt De Linge/PCG bovenin de middenmoot van de eerste klasse. 

De beide ploegen bleken zeer aan elkaar gewaagd, de eerste periode bleef de stand dan ook 2-2. Vanuit de kant van de Linge/ PCG een strak ingeschoten strafworp van Merel van der Veen en een prachtige midvoor goal van Antoinique de Joode. De tweede periode waren er veel doelkansen voor de dames van de Linge/PCG, alleen werden deze kansen niet afgemaakt. Aquarijn wist wel tweemaal de goal te vinden, waardoor de tweede periode eindigde in een stand van 2-4.

Zwemwedstrijd

De derde periode bleek de wedstrijd zich te ontwikkelen in een echte zwemwedstrijd. Er werd maar één keer gescoord, door de dames van Aquarijn. Zij liepen uit tot een stand van 2-5. De vierde periode vocht de Linge/PCG zich echter terug in de wedstrijd. Iris Scheepers wist tweemaal het doel van de tegenstander te vinden waarvan een keer een prachtige backhand vanaf de midvoor positie. Zij bracht hiermee de stand op 4-5. 

Spannend

In de laatste seconden van de wedstrijd werd het nog spannend. Echter werd de laatste doelpoging van Lupi Lopez Caridad geblokt, waardoor de stand op 4-5 bleef staan in het voordeel van de dames van Aquarijn.