vrijdag 3 juni

Mamacafé Leerdam
10:00 Leerdam, Noorderberg, Bergstraat 90. Het Mamacafé is een plek voor mama’s, papa’s en andere opvoeders. Ze komen samen om ervaringen te delen en te ontspannen onder het genot van een kopje thee of koffie. Kinderen zijn hierbij zeker welkom, zo kunnen ze lekker samen spelen.

Tienerdisco
19:30 - 22:30 Hagestein, Dorpshuis De Biezen, Bongerd 4. 'Teenage Disco Party' voor jeugd vanaf groep 8 tot en met 15 jaar. Entree: 10 euro (inclusief drankjes).

zaterdag 4 juni

Oldtimerdag
08:30 Lexmond, centrum. Na twee jaar afwezigheid, door alle coronamaatregelen, vindt de 18e Oldtimerdag Lexmond weer plaats in het centrum. Een keur van historische auto’s, vrachtauto’s, motoren, tractoren en bromfietsen wordt vanaf 8:30 uur verwacht en opgesteld om te bezichtigen. Omstreeks 10:30 uur vertrekken de voertuigen voor hun rit door de omgeving. Omstreeks 15:00 uur keren de eerste voertuigen weer terug in het centrum van Lexmond en krijgen een muzikaal onthaal. De dag wordt afgesloten met een prijsuitreiking in vier categorieën voertuigen.

Rommelmarkt Nieuwland
9:00-14:00, Nieuwland, terrein International Plywood. In Nieuwland vindt op zaterdag 4 juni de jaarlijkse rommelmarkt van de Hervormde Kerk plaats. Na twee jaar van afwezigheid kan men op het terrein van International Plywood aan de Zijlkade weer komen snuffelen in een ruime sortering aan kleding, boeken, elektronica, gereedschap, meubelen, speelgoed en nog veel meer. De poorten van het terrein gaan om 9.00 uur open. Om 10.00 wordt er gestart met het OPBOD. De rommelmarkt duurt tot 14.00 uur.

Repair Café Vianen
9:00 - 12:00 Vianen, Wijkcentrum Monnikenhof, Langeweg 6B.Laatste Repair Café van dit seizoen. Vanaf september zitten de vrijwilligers iedere eerste zaterdag van de maand weer klaar. De reparaties in het Repair Café zijn gratis.

zondag 5 juni

Tentdienst
14:30 uur, Hei- en Boeicop, feesttent HSSC’61. Dienst rond het thema ‘Een taal die iedereen verstaat’. Spreker is ds. W.A. van den Born uit Hei- en Boeicop. Muzikale medewerking wordt verleend door muzikanten en kinderkoor Talitha uit het eigen dorp.

dinsdag 7 juni

Schoeisel komt bij WCZ Emma
10:00, Leerdam, Woonzorgcentrum Emma. In het woonzorgcentrum “Emma” op het “Plein” aan Raadsliedenstraat 120 te Leerdam, zal op dinsdag 7 juni van 10.00 – 12.00 een verkoop worden gehouden speciaal bedoeld voor mensen met moeilijke voeten. Deze wordt verzorgd door Jonker Speciaal Schoeisel. Deze firma levert al ruim 17 jaar schoenen en pantoffels, zowel voor dames als heren, in veel verschillende lengte- en wijdtematen. De ideale oplossing voor mensen met gevoelige of opgezwollen voeten of enkels, steunkousen, zwachtels, beugels, steunzolen, hallux valgus, likdoorns, eksterogen, hamertenen, diabetes en reumatische aandoeningen. Belangstellenden zijn van harte welkom. De toegang is gratis. Pinnen is mogelijk.

zaterdag 11 juni

Koorconcert Vianen
19:30 Vianen, Grote Kerk. Concert van het Chr. Sliedrechts Mannenkoor en het Hallelujakoor, van wel 300 zangers, onder leiding van Martin Zonnenberg. De dirigent zal ook de vleugel bespelen. Peter Wildeman begeleidt op orgel en spreker op deze avond is ds. Van Velzen. Reserveren is aanbevolen en kan via www.peterwildeman.nl/concerten. De collecte deze avond is voor Noodhulp Oekraïne (Bijzondere Noden).

zondag 12 juni

14e Openluchtdienst 2022
14:30, Leerdam, Dr. Reilinghplein. Op zondag 12 juni wordt er op het Dr. Reilinghplein in Leerdam een bijzondere dienst gehouden.
De organisatie Leerdam Praise zet weer honderden stoeltjes klaar voor de bezoekers om met elkaar te zingen, te luisteren en te bidden. Na twee jaar is de Openluchtdienst weer terug op het vernieuwde Dr. Reilinghplein. Dit jaar spreekt Arjen Niezen over het thema ‘All Inclusive'. Net als voorgaande jaren bestaat een groot deel van het programma uit muziek.
Bezoekers kunnen meezingen met de Leerdamse praiseband Connect. Er staan nieuwe en bekende nummers op het programma zoals: ‘Groot is uw trouw, o Heer', ‘Een toekomst vol van hoop' en ‘Met open armen'. Leerdam Praise hoopt dat trouwe kerkgangers én bezoekers die minder bekend zijn met het geloof zich welkom voelen.
Voor iedereen is er een programmaboekje met de liedteksten en het Bijbelgedeelte waarover gesproken wordt. De opbrengst van de collecte die wordt gehouden is voor de onkosten van de Openluchtdienst. Voor doven en slechthorenden is er een gebarentolk aanwezig die liederen en de gesproken tekst omzet in gebaren. Voor iedere bezoeker ligt er een klein cadeautje klaar, passend bij het thema.
Kijk voor meer informatie op de socialmedia van Leerdam Praise of op de site: www.leerdampraise.nl