• De nieuwe bewoners en hun ouders.
• De nieuwe bewoners en hun ouders. Foto: aangeleverd.

Eerste bewoners naar De Iris

vianen • De eerste vier bewoners verhuisden op 27 mei naar hun appartement van De Iris aan de Lange Waaijsteeg in Vianen. Vanaf deze dag staat het zorgteam van Amerpoort klaar om de nieuwe bewoners te verwelkomen. De komende tijd volgen de overige 12 bewoners fasegewijs, zodat ze rustig aan hun nieuwe huis, de begeleiding en elkaar kunnen wennen. 

‘Ik heb er geen woorden voor, ik zeg alleen wauw!’ is de reactie van Koen, één van de bewoners van De Iris. De Iris is een levensloopbestendige woning voor 16 jongvolwassenen met een beperking. De jongeren huren het appartement van LEKSTEDEwonen en kopen met hun pgb 24/7 zorg in bij Amerpoort.

Zorglandgoed Bloemendaal
Na ruim een jaar bouwen heeft woningcorporatie LEKSTEDEwonen eind april de sleutel overhandigd aan Stichting de Iris. Zorglandgoed Bloemendaal is een plek geworden waar wonen met zorg en landschap samen komen.

Afgelopen periode heeft LEKSTEDEwonen ruim 300 fruitbomen geplant, bruggen en hekken geplaatst, grassen ingezaaid en wandelpaden aangelegd. Deze wandelroute is voor iedereen toegankelijk van zonsopgang tot zonsondergang. 

Op het Zorglandgoed staat naast De Iris ook De Herbergier, een zorglocatie voor mensen met geheugenproblemen of dementie.