• LingeVocaal tijdens het concert.
• LingeVocaal tijdens het concert. Foto: Peter van Meurs

Geslaagd concert LingeVocaal

beesd • De Pieterskerk in Beesd werd zaterdagavond gevuld met de klank van zang, strijkers en trompet om het twintigjarig jubileum te vieren van LingeVocaal. 

Dirigente Marilou Krouwel wist koor en begeleiding van het begin tot einde te laten samenwerken. Het concert werd zeer goed bezocht en het aanwezigen genoten zichtbaar. Voor het Zaltbommels Begeleidingsorkest - speciaal voor deze gelegenheid door Martin de Winter samengesteld met professionals, goede amateurs en gevorderde leerlingen - was het een feest om Vivaldi te kunnen spelen. Linda Vink en Annette de Wit namen de solopartijen in het afsluitende Gloria van Vivaldi voor hun rekening. 

Organist/pianist Jaap den Besten was de enige die alle werken begeleidde, ook die van het prachtig uitgevoerde Aria van Händel van trompettiste Sanne Kers en een sonate van dezelfde componist uitgevoerd door de solisten. 

Op zaterdagavond 29 oktober 2022 is het volgende concert van LingeVocaal in Stadspodium GO in Leerdam. Het brengt dan een kleurrijk herfstconcert met werk van Engelse en Amerikaanse componisten. Liederen over het leven, over de liefde. Vanaf woensdag 1 juni beginnen de repetities daarvoor; om 20.15 in de Lutherse Kerk, Nieuwstraat 106 in Leerdam. Nieuwe leden zijn van harte welkom. Mail naar lingevocaal@gmail.com.